HAVUTÇA “BU ZOR ZAMANLARDA HERKES İTİDALLİ OLMAK ZORUNDADIR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir CHP milletvekili Namık Havutça Eylül Gazetesi’ne açıklamalarda bulunarak dün akşam bir televizyon kanalında söylediklerinin yanlış noktalara çekildiğini ifade ederek “ Bu zor zamanlarda herkes itidalli olmak ve öyle davranmak zorundadır.” dedi.

Yaşanan terör olaylarının sorumlusu olarak 13 yıldan bu yana iktidarda olan AKP hükümetini gösteren Havutça “ Tüm devlet olanakları ve yetkilileri AKP Hükümetinin emrindedir. 2002’de sona eren terör ne oldu ki şimdi bu noktalara geldi. Bu sorumluluğu başkasının üzerine yıkamazlar. Recep Tayyip Erdoğan “ Bizi kandırmışlar. Çözüm sürecinde şehirlere silah ve mühimmat yığınağı yapmışlar “ sözü büyük bir aczi göstermektedir. Bu zaman zarfında hükümet neredeydi? Devletin istihbarat elemanları neredeydi? Uyuyor muydunuz? Ergenekon ve Balyoz gibi uyduruk davalarla ordunun kolunu kanadını kırdınız. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanını terör örgütü lideri diyerek hapse attınız. İşte gelinen bu noktada ne yazık ki Güneydoğu’dan şehitlerimiz geliyor. Üstelik şehit olan askerlerimizin cenazelerini ne acıdır ki BDP milletvekili gidip alabiliyor. Bu ne büyük bir utançtır.

Türkiye potansiyel bir iç savaşın eşiğindedir. Ülkeyi bölmek isteyen güçler etnik bir savaş başlatmak için her türlü oyunu oynuyorlar. Bu nokta da biz siyasetçiler sağduyulu davranmak zorundayız. Tahriklerden uzak durarak halkı sakin olmaya davet etmeliyiz. Çıkarılmak istenen bir Türk, Kürt kavgası ülkemizi geri dönülemez noktalara getirir. Siyasetçilerin olduğu kadar da medya tahrik edici yazılardan kaçınmalıdır. Tarafları gerecek haberlerden uzak durmalıdır. “
Dün akşam bir televizyon kanalında söylediği sözlerin çarpıtıldığını söyleyen CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça “ Spikerin Balıkesir BDP binasına yapılan saldırıyı doğru buluyor musunuz? Sorusuna hayır doğru bulmuyorum yanıtı farklı noktalara çekildi. Açıkça ifade edeyim ki BDP politikalarını kesinlikle doğru bulmuyorum. PKK bir terör örgütüdür. Ancak Ankara’da yasalar çerçevesinde politika yapan bir siyasi partinin binasının basılıp tahrip edilmesini onaylamam mümkün olmaz. Bu çok daha büyük toplumsal olayları tetikler. PKK zaten bunu istiyor ve hedefliyor. Ona misilleme olarak Güneydoğu’daki MHP veya CHP binaları basılırsa kim kazanır? O bölge de yaşayan tüm Kürt vatandaşlarımızı potansiyel bir PKK’lı olarak göremeyiz. Bir şekilde vatanını seven Kürt vatandaşları PKK terör örgütünden ayrıştırmalıyız. O zaman kaybeden PKK olacaktır. Terörle adalet, terörle demokrasi bir arada olamaz. Biz CHP olarak adalet ve demokrasiden yanayız. “ dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HAVUTÇA “BU ZOR ZAMANLARDA HERKES İTİDALLİ OLMAK ZORUNDADIR”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x