DUMRUL:BANDIRMA’DA ENGELLİLER SAHİPSİZ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Erdal Dumrul, kentte üç binden fazla görme engelli vatandaş olduğunu söyledi. Bu vatandaşların en büyük hatalarının ise kendilerini küçük görüp eksik hissettikleri için evlerinden çıkmayıp hiçbir sosyal faaliyette bulunmamaları olduğunu belirterek, “Bu yüzden kendilerini ifade edemiyorlar, dertlerini paylaşamıyorlar.” dedi.

Dumrul, Basın ve gazete için fikrini, “Sağ sol kavgası yüzünden birbirinin kuyusunu kazan gazeteciler bulunuyor. Bu yüzden medyada bazı haberler geri planda kalabiliyor. Medyanın, sosyal faaliyetlerdeki işlere gününde müdahale etmesini istiyoruz.” dedi.

Bugün Bandırma içinde 6 tane engelli derneği olduğunu belirten Dumrul, yaklaşık 15 bin engelli içinden bu derneklere kayıtlı olan kişi sayısının bin kişiyi geçmediğinden şikayetçi. “Bu engelli kardeşlerimize, ‘neden gelip dertlerinizi bizimle paylaşmıyorsunuz’ diye sorduğumuzda kent içindeki yollardan ve ulaşımdan şikayetçi olduklarını söylüyorlar.” dedi.OrduCaddesi’nde yeterli trafik ışıklanması olmadığını söyleyen Dumrul, trafik ışıklarının konulması ve görme engelliler için ışıklandırmada sesli sinyalle uyarıcı olunmasını istediklerini belirtti.

Engelli vatandaşların genellikle kent içindeki toplu ulaşım araçlarını kullandığını belirten Dumrul, toplu ulaşımda engellelerin farklı sorunlar yaşadıklarını vurgulayarak,Ulaşım AŞ. Şoförlerinin Başbakanlık Engelli Tanıtım Kartı’nı zaman zaman kart olarak kabul etmediklerini ve yerel engelli kart da gösterilmesini istediklerine dikkat çekerek, “ Başbakanlığın verdiği Engilli Tanıtım Kartı, tüm ülke de geçerli bir kart. Ancak, şoförler bunu ya bilmiyor ya da bilmezden geliyorlar.Sonuçta engelli vatandaş mağdur oluyor ve gerekziç tartışmalar, mağduriyetler yaşanıyor”dedi.

Bandırma ‘da cadde, sokak ve kaldırımlarda zorlandıklarını belirten Dumrul, “Kaldırımların işgal edilmiş olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz., Gelişi güzel park etmiş arabalar sadece engellileri değil genel de yaya trafiğini imkansız kılıyor. ” diye devam etti.

Kaldırımların ve yolların, yapılan alt yapı çalışmaları yüzünden engelli vatandaşlar için risk oluşturduğuna dikkat çeken Dumrul , kaldırımların yüksekliği konusunda standart bir ölçü olmadığını da vurguladı.

Yerel yönetimlin, engelliler adına yaptığı faaliyetleri yeterli bulmadığını belirten Dumrul, “Faaliyetlerden ne memnunuz ne de memnun değiliz. İkisi ortasında bir durumdayız. Ama gerekli destek ve ilgi olmadığı gibi, yeterli bir icraat da yok.” dedi.

Haber: Nilgün GORAL

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ceviz fidanı satışları Bandırma'da arttı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

DUMRUL:BANDIRMA’DA ENGELLİLER SAHİPSİZ!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x