BETON YIĞINI DEĞİL, YAŞAM MERKEZİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kapalı Pazar yeri ve belediyenin diğer çalışmalarıyla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cin Çukuru projesini de yılsonuna kadar ihale aşamasına getirmek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Mirza, kapalı Pazar yeriyle ilgili olarak söylenen Beton Yığını eleştirisini de kabul etmeyerek burasının bir beton yığını değil tam tersine yaşam merkezi olacağını söyledi.
Kapalı Pazar yeri bir yaşam merkezi olacak
Öncelikle kapalı pazar yeriyle ilgili eleştirilere cevap veren Mirza şunları söyledi “ Eleştiri her zaman olacaktır. Bu normal bizler eleştiriye açık insanlarız ama eleştirinin niyeti de çok önemli. Bu yüzden ben öncelikle eleştiriye sonrasında eleştiriyi yapana ve niyete bakarım bunlara baktığınızda eleştirinin neden yapıldığını anlıyorsunuz zaten. Bakın bu proje Bandırma bölgede son dönemlerde kendi kaynaklarımızla yapılan en büyük proje. Onlar böyle görmek ve göstermek istiyor olabilir ama burası Pazar yeri değil bir yaşam merkezi olacak. Klasik Pazar yeri nasıl olur? Yere bir beton dökersiniz, üstünü de kapatırsınız alın size pazar yeri. Burası öylemi? 450 araçlık otopark, dışında 21 adet dükkân, 8 adet balıkçı yeri, 400 metrekarelik lokanta, Kafeterya. İki düğün salonu ve bir büyük mağaza. 650 tezgahlık ilk kat. Çekme katı 4 ayrı tuvaleti. İki yürüyen merdiven. 4 tane büyük asansör. Çay ocağı, mescit, emzirme odası.
Pazar araç girişleri kartlı olacak. 4 ayrı girişi olacak. Bunların yanında şimdi çevre düzenlemeleri de yapılıyor. Çocuk oyun parkı, oturma alanları. Mesela ben o iki düğün salonundan bize kalanı kreş yapmak istiyorum. Zaten Genel Başkanımız da her gittiği yerde belediyelerden bolca kreş yapmasını istiyor. Orda da okul öncesi çocuklarımız için böyle bir düzenlemeye gidebiliriz. Hem pazara gelenlerde çocuklarını bırakıp rahatlıkla alışverişlerini yaparlar. Aynı zamanda çalışan annelere güzel bir hizmet olur. Yani bu komple bir iş. Beton yığını meselesine gelince bakın Bandırma’da bir deprem gerçeği var. Bir deprem olduğunda insanlar nereye sığınacak? Allah göstermesin ama bu her an olabilecek bir durum. Burası 9,5 şiddetindeki bir depreme dayanacak şekilde yapıldı. Deprem gerçeğini göz önüne aldığımızda sığınak olarak kullanılacak çok önemli bir merkez.
Onlar bunu sadece kapalı Pazar yeri olarak göstermeye çalıştıkları için bu yönde eleştiri yapmaları çok normal. Oysa biz kapalı Pazar yerinin de içinde olduğu çok amaçlı bir kompleks ortaya çıkardık. Açık oto pazarı, fuar alanı, sergi alanı konser alanı gibi çok amaçlı kullanılabilecek kışın ramazanda iftar yemeklerinin verilebileceği bir alan. Dolayısıyla kapsamlı bakıldığında Bandırmanın güzel vakit geçireceği bir yaşam alanı olduğu görülecektir. Pazarın olacağı alan elbette ki düz ve beton alacaktır. O eleştiriyi kabul etmiyorum. Eleştiriler yapılır. Bir üzüm yemek isteyenler vardır, birde bağcıyı dövmek isteyenler vardır. Pazar yeri hala bitmedi deniyor. Hepsinin süreleri var. Pazar yeri bitti geçici kabulünü yapıyoruz. Şimdi yönetmeliklerin çıkarılması, yerleştirmelerin yapılması gerekiyor. 30 Ekim’e kadar açılışını yapmayı planlıyoruz Dışarıdan anlamıyorlar oranın nasıl bir yer olduğunu. Aynı zamanda belediyemiz içinde önemli bir gelir kaynağı olacak. Bakın Pazarcılar federasyonundan geldiler. Şimdiye kadar gördüğümüz en mükemmel pazar yeri değerlendirmesinde bulunmuşlar. Hatta bu pazar yerini yapan başkanın heykelinin dikilmesi gerekiyor demişler ama bakıyorsunuz birileri de çıkıp hiç gerçekle ilgisi olmayan şeyler söylüyor. Siyaseten bunu yapanlar var. Yıpratmak amaçlı olarak ama o amaçlarına da ulaşamıyorlar. Çünkü halkımız yapılanı görüyor.”
Biz konuşan değil çalışan bir belediyeyiz
Sadece bir projeye bağımlı kalmadıklarını belirten Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, aynı anda pek çok projeyi de hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Mirza “Balcı çamlığı projesi devam ediyor. İnşallah yılbaşına kadar tamamlayacağız. Onu da Bandırmanın nefes alacağı önemli bir proje olarak görüyoruz. İçinde mini çim futbol sahası, bir basketbol sahası, iki tane de tenis kortu yapılıyor. Bisiklet yolu da yapılıyor. Ağaçlık alanda estetik direklerle ışıklandırmalar yapılıyor. 25 metrelik büyük direklerle ışıklandıracağız. Etrafı komple kontrol altına alınacak. Çamlığın içerisine kumlu bir park daha yapılıyor. İki ayrı noktaya fitness aletleri koyduk. Yeni yollarla çamlığın bütün etrafını gezebilecekler. Bizim hedefimiz eksik kalan alanları ağaçlandırmak, otları ve çalıları temizlemek istiyoruz. Tabi çalışmaların durumunu görmek için gidip bakıyoruz. Bir taraftan çalışmalar devam ederken diğer tarafta da insanlarımız yürüyüş yapıyor. Onların yapılan bu işler karşısında yüzlerindeki mutluluğu görünce bizde mutlu oluyoruz. Sonuçta bizim amacımız Bandırmalıyı mutlu etmektir. Hatta bir keresinde şöyle bir olay oldu. Orada gezerken bir vatandaşımız yanımıza geldi ve “Ya başkanım ben sizi çok eleştirdim, ama bunda haksızmışım sizden özür diliyorum. Biraz dolduruşa gelmişim. Tekrar özür diliyor ve tebrik ediyorum” Dedi. Bunlar benim için önemli ve güzel şeyler. Biraz önce dediğim gibi siz yapılanlara istediğiniz kadar art niyetle yaklaşın. Halkımız gerçeği görüyor ve doğru şeyler yapıyorsanız hakkınızı da teslim ediyor.
Hobi bahçelerine başladık. O projemizde inşallah Mart ayına kadar tamamlanacak. 280 adet kulübe olacak içinde. 125 m2’lik bahçeler olacak. İnsanların zaman geçirebilecekleri yerler olacak. Anfi tiyatroyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelere hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Kuşcennetinin milli parka ve köy içine giden yolunu yaptık. Musakça’daki giriş yolları tamamlandı. Epey bir para harcıyoruz. Hakikaten köylerimiz çok şık oldu. Gidip oralarda yaptıklarımızı bir görün. Daha da önemlisi Pazar Yeri bittiğinde de bir rehavete kapılmayacağız. Çalışmalarımız devam edecek. Örneğin Cin Çukuru Projesini biz yılbaşına kadar ihale aşamasına getirmek için çalışmalarımıza hız verdik. O projemizle ilgilenen yatırımcıda var. Mevcut projemizi ihaleye çıkabilir hale getirmek çok kolay değil. Oldukça ayrıntılı çalışılması gerekiyor. Proje de kullanılacak fayansları çeşmeleri bile belirtmek zorundasınız. Bu yüzden çok kolay bir iş değil. Biz Pazar yerinde bunu yaşadık. Orada da çok detaylı çalıştığımız halde sonradan bazı eksikliler ortaya çıktı. O yüzden burada böyle bir durumla karşılaşmamak için arkadaşlarımız ince eleyip sık dokuyorlar. En az bin kişilik salonu olan bir kültür merkezi. Kâşif acar caddesinden kotu da kullanarak mağazalar, dükkânlar ve tam yarısına da spor alanı ve yeşil alan yapılacak. Mümkünse belediyeden para çıkmadan yapmak istiyoruz. Sanırım yılbaşına yetişecek ve Pazar yerini bitirdikten sonra Cin Çukuru projemize de start vereceğiz.” dedi.
Bizim kadar büyük proje yapabilen başka ilçe belediyesi yok
Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra düşen gelirlere rağmen bu hizmetlere imza attıklarını belirten Dursun Mirza Balıkesir’in 20 ilçe belediyesi baz alındığında kendi öz kaynaklarıyla Bandırma Belediyesi kadar büyük proje yapabilen başka bir belediye olmadığını iddia etti. Mirza “ Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra Bandırma Belediyesinin hizmet alanı büyüdü ama bunun yanında gelirlerimiz % 40 azaldı. Bana çok ağlanıyorsun diyorlar. Bu ağlanma değil gerçeğin ta kendisi. En büyük gelir elde edilen su kanalizasyon, ulaşım, haller terminal hepsi gitti. Bakın Büyük şehirden önce İller Bankası’ndan gelen para 4 milyondu. Şimdi 1 milyon 800 bin lira. Benim ortalama aylık gelirim 3 milyon, giderim 7 milyon lira. Bizim paralarımız azalırken hizmet alanımız çoğaldı. Hesaplar kitaplar çok açık. Beni sattığım için eleştiriyorlar. Hayır tam tersi. Ben Bandırma halkının beklediği önemli hizmetleri yapabilmek adına kaynaklarımı doğru değerlendiriyorum. Onlar istiyorlar ki ben hiçbir şey yapmayayım. Sadece maaşları ödeyen bir başkan olayım. Bu gelir gider tablosunda başka bir şey yapamazsınız ama ben öyle bir başkan olmam, olmayacağımda. Ben Bandırma halkına verdiği sözleri yerine getiren bir başkan olacağım. Ben satışlardan gelen o paralarla açıkları kapattım. Hizmeti sürdürdüm. Yeni yatırımlar ve yeni projeleri uygulamaya devam ediyorum. Santral Kültür Merkezi hizmete alındı, eski belediye binası, barış Manço kültür merkezi. Hizmetler artarak devam ediyor. Azalan bir şey yok. Yeni projeleri hayata geçiriyoruz. 20 tane belediye var. Bir tane göstersinler Bandırma’nın dışında büyük proje yapan.
Bandırma Belediyesi kadar kırsal mahallere hizmet yapan Belediye göstersinler. İlçe belediyesi olarak diyorum. Gösteremezler. Bir tek Karesi ve Altı Eylül diyebilirler orada ki hizmetleri de bizim paralarımızla büyükşehir üzerinden yapıyorlar. Bize gelmesi gereken 100 milyon lira para Büyükşehir’e gidiyor. Bandırma büyük ihtiyaçları olan bir kent. Biz sadece bina dikip yol döşemiyoruz. 400 aileye sıcak yemek gönderiyoruz. 500 çocuğumuza çanta, okul kıyafeti ve okul malzemesi alınıyor. 150 çocuğumuza dershane hizmeti veriyoruz. Kimin neye ihtiyacı varsa onu yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bandırmaya verdiğimiz sözleri gerçekleştirerek vatandaşlarımızın karşısına çıkmak istiyoruz. Son 2 yılda 85 tane çocuk parkı yapmışız. Yol kaldırım ve asfalt çalışmalarında da rekorlar kırıyoruz.
En büyük handikabımız kazılan yollar. BASKİ yolları kazıyor, kapatmıyor. İnsanlarımız muhatap biziz zannedip şikâyet ediyorlar. Ben onların yapması gereken bir işten dolayı vatandaşlarımdan şikâyet almak istemiyorum. Uyardık olmadı. Sonunda biz kapatalım dedik. Dedim ki bize kazdığınız yerlerin bir listesini verin. Siz kapatmıyorsunuz bari biz kapatalım. Yeter ki vatandaşımız mağdur olmasın. Liste bile vermediler. Bunların ötesinde yaptıklarımızın yanında planladıklarımız var. Kültür Merkezi ihtiyacı var, yüzme havuzuna ihtiyacı var. Kapalı spor salonu ihtiyacı var. Beni üzen devlet tarafından yapılmamış olması. Her şey yerel yönetimden bekleniyor. Bu kısıtlı kaynaklarla bizden bekleniyor. Biz de illa onların görevi onlar yapsın demiyoruz. Bakıyoruz yapmıyorlarsa, biz çaba sarf ediyoruz yapmak için. Bütçemiz oranında bandırma halkının bizden beklediği hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Kurban satış yeri ve hayvan pazarını yaptık. Bandırma’nın bir eksiğiydi. Yer tespiti çok önemliydi. Yaptık ve Bayrama yetiştirdik. Ben bayramın ilk günü oradan geçerken gördüm, neredeyse yola kadar araç doluydu. Böyle olunca da ne kadar iyi bir iş yaptığınız ortaya çıkıyor. Biz sürekli açık kalmasını istiyoruz. Şimdi oranın üstünü de kapatacağız. Kasaplar Odası’yla ortak hareket etmeliyiz. İdari binasıyla veterineriyle çağa yakışır bir hayvan pazarı olmasını istiyoruz. Eski kurban pazarının olduğu yere, yani İtfaiyenin arkasına da bir kapalı spor salonuyla, yüzme havuzu yapacağız. Ben arkadaşlara projelerini hazırlattım. Zaten o alan imar planlarında spor tesisi olarak görünüyor. Orada bina yüksekliği konusunda bir problem yaşadık. Hava üssü yetkilileri 9,5 metreden daha yüksek bina yapamayacağımızı söylediler. Uçakların iniş kalkışı için problem olabilir diye ama biz bunun da çözümünü bulduk. Sonuçta siz yapmak isteyin. Mutlaka bir çözüm buluyorsunuz. Bizde madem yukarıya çıkamıyoruz, o zaman tesisi yere gömelim dedik. Yani hazırlanan projeye göre toprak seviyesinden girdiğinizde en üst tribüne gireceksiniz. İnşallah onuda yakında hayata geçireceğiz. Sadece Bandırmaya hizmet vermiyoruz. Çevremizdeki ilçe ve beldelere de destek veriyoruz. Diğer belediyeler AKP’li olsun CHP’li olsun hepsi maaşları zor ödüyor. Son olarak bizim yerelde dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Eleştirilere açığız ama üsluba dikkat etmek gerekiyor. Bizde Büyükşehir’i ve Hükümeti eleştiriyoruz ama üslubumuza dikkat ediyoruz. Eleştireceğiz, yapılan yanlışları gösterip doğru alternatifleri gösterip birlikte hareket edeceğiz. Seçim dönemleri yaklaştıkça bunun dozunun artacağını düşünüyorum. Kraldan çok kralcılar var onlara da söyleyecek bir şey yok. Ben Bandırma’nın her zaman en iyi hizmetleri alan şehir olmasını istiyorum.” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BETON YIĞINI DEĞİL, YAŞAM MERKEZİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x