BANVİT İŞİ ALMANYA’YA BIRAKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FIBA şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Banvit, Almanya’nın MHP Riesen Ludwigsburg takımına Bandırma’da 92-87 yenildi. Banvit’in turu geçmesi için rövanşı en az 6 farkla kazanması gerekiyor.
Banvit maça Theodore’nun ikili oyunlardan sonra çembere atak yapması planı üzerinden başladı. Bunun beraberinde köşeden Edo Muric’in topsuz katları ve Vidmar’ın perdeden sonra devrilmesiyle Theodore’un bu isimleri beslemesi Banvit’in ana planıydı. Ludwigsburg ise kaptığı toplarla direkt potaya atak yapan bir görüntüdeydi. Bununla beraber kısa oyuncuların yay gerisinden ve orta mesafe atışlarda yüzdeli oynaması sebebiyle ilk çeyrekte 29 sayı üreterek iyi bir hücum performansı ortaya koyan Ludwigsburg ilk çeyreği 29-25 önde kapattı.

Banvit ikinci çeyreğe Kulig’in 5 numarada olduğu kısa bir beş ile başladı. Theodore’un da kenara gelmesiyle Tolga Geçim üzerinden oynanan ikili oyunlarda amaç; boyalı alanda topu Kulig ile buluşturmaktı. Kulig burada skor üretemese de sürekli faul alarak çizgiye gelmeyi başardı ancak bu durum Banvit’in hücum ritmini bozdu ve sürekli ters eşleşmede Kulig’i bulmaya çalıştılar. Filipovski fark açılınca tekrar Theodore, Chappell ve Vidmar’ı oyuna alarak etkili olmaya çalıştı. Ludwigsburg ise Hammonds’ın önderliğinde yine isabetli dış atışları bulmayı başardı. Özellikle Hammonds’ın farkın azalmaya başladığı anlarda bulduğu iki kritik üçlük Ludwigsburg momentumu elinde tutmasını sağladı ve Ludwigsburg devreyi de 52-42 önde kapattı.
Üçüncü çeyrekte Jordan Theodore’un skora katkı vermesiyle Banvit bir parça daha baskı kurdu diyebiliriz ancak Theodore’un çok kısa bir süre skora katkı vermesi Ludwigsburg’un tekrar farkı açmasına izin verdi. Buna karşılık olarak Banvit Furkan Korkmaz önce üç sayılık basketi ardından yaptığı iki asist ile farkı 4 sayıya kadar indirse de rakip Ludwigsburg ilk yarıda yaptığı gibi yine orta mesafeli ve yay gerisinden yaptığı atışlarda yüksek isabet sağladılar ve son çeyreğe 74-62 önde gittiler.

Son çeyrekte yine Furkan Korkmaz’ın ağırlığını koyduğunu gördük ve Theodore’un da etkin oynuyla Banvit farkı 1 sayıya kadar düşürdü ancak yine isikrar sorunu yaşayan Banvit, Ludwigsburg’u savunmada durduramadı. Çeyrek sonunda Banvit sık sık çizgiye gelse de farkı bir türlü eritemedi ve maçı 92-87 kaybetti.

Banvit’te Damian Kulig 10 sayı, 1 2ibaund, 2 asist, Gediminas Orelik 13 sayı, 3 asist, Gasper Vidmar 20 sayı, 4 ribaund, 1 asist, Jeremy Chappel 14 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Jordan Theodore 18 sayı, 2 ribaund, 7 asistle oynadı.

KAYNAK: İlkhaber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANVİT İŞİ ALMANYA’YA BIRAKTI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x