ALP BOSTANCI’DAN OTELİN SATIŞINA TEPKİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, partisinin ilçe hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait olan otelin satışına değil yerel yönetimin satıştan elde edilen gelir projeler dışında kullanmasına karşı olduklarını söyledi.

18 ayda Bandırma Belediyesinin kasasına arza ve arazi satışlarından 48 milyon TL para girdiğinin altını çizen Bostancı, yerel yönetimin bunun karşılığında pazaryeri dışında somut bir projeyi uygulamaya koyamadığını öne sürdü. Belediye Başkanı Mirza’nın değişik tarihlerde yapmış olduğu “Satan değil alan belediye olacağız” şeklindeki açıklamalarını anımsatan Bostancı, “Başkan Mirza’ya hani satan değil alan belediye olacaktınız “diye sordu.

Bostancı “Otelin satışına ilkesel olarak karşı değiliz, ancak ihaleye bir şirketin girmesini manidar buluyoruz. Bu konuda CHP’li belediye meclis üyeleri huzursuzdur. Bizce belediye ihaleyi oldu bittiye getirerek kamu menfaatlerini korumamıştır. Bir yer satışı yapılırken karşılığında bir proje hazır olmalıdır. Bütçe açığı kapatmak için belediye, arsa ve otel satmamalı” dedi. 2016 yılı bütçesinin 110 milyon TL olarak planladığını dile getiren Bostancı, ancak bu bütçenin 70 milyon TL olarak gerçekleşeceğini öne sürdü.

Bostancı “ Korkarız ki CHP belediyeciliği bütçedeki açığı kapatmak için önümüzdeki günlerde yine arsa ve mülk satışları yapacak. Belediyede tahsilat oranları çok düşüktür. Gerçekleşen tahsilat oranı yüzde 58 seviyelerindedir. Bandırma Belediyesi totalde 108 milyon tahsilat yapması gerekirken bu rakam ilk 9 ayda 65 milyonda kalmıştır. Satışlardan elde edilen 48 milyon TL ile sadece pazaryeri projesi hayata geçirilirse bu millet bunun hesabını mutlaka sorar“ ifadesini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ALP BOSTANCI’DAN OTELİN SATIŞINA TEPKİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x