AKIN: AHİLİĞİN ÖNCELİKLİ HEDEFİ ADALETİ SAĞLAMAKTIR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın 30. Ahilik Haftası kutlamaları hakkında açıklama da bulundu. Akın’ın açıklaması şu şekilde;

Ahilik Teşkilatı Anadolu’nun Türkleşmesiyle birlikte sosyal, iktisadi ve siyasi hayatımızı etkilemiştir. Kelime kökeni olarak “kardeşim” anlamına da gelen Ahilik, insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve en önemlisi adaleti amaçlayan bir kurumdur. Ahilik, esnafı eğitmeyi, dayanışmayı amaçlasa halka dönük bir oluşumdur.
Ülkemiz sanayi devrini yaşamamış olsa da esnaflık geleneğini geçmişten bugüne yaşatmıştır. Anadolu’da bugün yaklaşık 1.7 milyona yakın esnafımız mevcuttur.
Küresel ekonominin gelişmesiyle esnaflığın zor zamanlardan geçtiği bugünlerde bir araya gelerek esnafımızın sorunlarını konuşup, dayanışma içerisinde bu sorunları nasıl çözeriz bunları konuşmalıyız.
Türkiye’de herkesin, karnının doyduğu sağlıklı bir ekonomiye ihtiyaç var.
İşte, daima “iyiyi, doğruyu, güzeli” benimsemiş olan Ahilik kurumunun bu yanlarını yeni nesillere aktararak öğretmek amacıyla idrak etmiş olduğumuz 30. Ahilik Haftanızı kutlarım.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AKIN: AHİLİĞİN ÖNCELİKLİ HEDEFİ ADALETİ SAĞLAMAKTIR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x