Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklandı. Özdağ hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.
Ankara’da gözaltına alınan Ümit Özdağ, sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Özdağ’ın bu suçtan tutuklanmasına karar verdi.
Bir önceki yazımız olan Balıkesir'den Adalet Çağrısı: Tutuklama Demokrasiye Zarar Verir başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.