TÜGVA BALIKESIR YURDUNDA DEPREM EĞİTİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her hafta bir misafiri konuk eden Tügva Balıkesir Yurdunun bu haftaki misafirleri ise İtfaiye Daire Başkanı Halil YILMAZ ve Afad İl Müdürü Bayram ŞAHİN oldu.

Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız sarsıcı depremin ardından Tügva Balıkesir İl Başkanı Beşir ISLAK yurtlarında kalan öğrencilerin can güvenliğini emniyete alabilmek için İtfaiye Daire Başkanı Halil YILMAZ  ve  Afad İl Müdürü Bayram ŞAHİN’i gençlerle buluşturdu.

Depremle ilgili bilgilendirme yapan Afad İl Müdürü Bayram Şahin konuşmalarını şöyle sürdürdü. Deprem olduğunda davranış şekillerini bilmediğimizden ötürü bir çok yaralı veriyoruz. Deprem anında hedef küçültmemiz lazım. Çök Kapan Tutun ile depremi en az zararla atlatacağız.  Eğitimlerimize devam ediyoruz. Bilinçli bir kitle ile biz depreme hazırız.

Afad olarak 2019 yılı afetlere hazırlık yılı olarak ilan edildi. MEB VE İç işleri bakanlığı olarak okullarda protokolümüz var. Bütün okullarda Afet bilinci eğitimlerimiz sürüyor.

Toplanma alanları bizim için önemli. Balıkesirde şu an da 1111 tane  toplanma alanı mevcut. Evinize yakın açık  alanlar parklar bahçeler gibi yerler  toplanma alanlarıdır. İlçede belirlediğimiz toplanma alanlarını da E devletten görebilirsiniz.

Öğrencilere önemli bilgiler veren Halil YILMAZ ” Uzun bir çalışma olacak ama olası bir doğal afet durumunda riskleri en aza indirebilmek için Balıkesir’deki tüm binaları tanıma ve müdahale çalışmaları yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında; “Bu çalışmalarla amacımız bir olayda meydana gelebilecek olan zararı minimuma indirebilmek . Bizler 7/24 vatandaşlarımızın emrindeyiz. Askerler ve Polislerimiz kadar olmasa da bu şehirde 24 saat nöbette olan Afad ve İtfaiye personellerimiz var.” sözleriyle memleketlerinden uzakta olan gençleri güvende olduklarını hissederek konuşmasını tamamladı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TÜGVA BALIKESIR YURDUNDA DEPREM EĞİTİMİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x