Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, Marmara Adası’ndaki fırıncılarla yaptığı toplantıda ekmek fiyatlarına ilişkin yeni bir düzenleme üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantının sonunda, 240 gram ekmeğin 1 Şubat tarihinden itibaren 15 TL’den satılmasına karar verildi.
Bu düzenlemeyle birlikte ada halkının en temel gıda maddesi olan ekmeğin maliyeti üzerinde bir kontrol sağlanması hedefleniyor. Başkan Dinçer, fiyat düzenlemesinin, artan maliyetler ve sürdürülebilir üretim koşulları göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yeni fiyat uygulamasıyla, fırıncıların da ekonomik sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor. Uygulamanın detayları fırıncılar ve ilgili kurumlarla yapılan istişareler doğrultusunda şekillendirildi.
Bir önceki yazımız olan Altıeylül Belediye Başkanı'ndan 10 Ocak Mesajı: Basın Demokrasimizin Teminatıdır başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.