Elbette, Bandırma ve Balıkesir Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Doğan’ın açıklamalarını temel alarak, kurallara uygun, özgün ve doğal bir metin hazırlıyorum:
Bandırma Belediyesi’nin Anfi Tiyatro ve Livatya Projeleri ‘İkinci Malta’ Vakasına Dönüşmemeli
Bandırma ve Balıkesir Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Doğan, Bandırma Belediyesi’nin yakın zamanda duyurduğu Anfi Tiyatro projesi ile yıllardır gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Livatya Projesi hakkında önemli uyarılarda bulundu. Doğan, bu projelerin Bandırma’nın geleceğine ve belediyenin mali yapısına zarar verebilecek bir “İkinci Malta” vakasına dönüşmemesi için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Doğan, Bandırma Belediyesi’nin Tolga Tosun döneminde başlatıp Dursun Mirza döneminde de devam ettirdiği Malta Parkı inşaatında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Bu projenin yapımı sırasında birçok özel mülke izinsiz girildiğini belirten Doğan, bu usulsüzlükler nedeniyle belediyenin çok sayıda dava ile karşı karşıya kaldığını ve on milyonlarca Türk Lirası tazminat ödemeye mahkum edildiğini ifade etti. Bu acı tecrübenin ışığında, Doğan şunları dile getirdi:
“17 yıldır süregelen CHP döneminin eskimiş vaatleri arasında başı çeken Livatya Projesi’nde de durum farklı değil. Burada da birçok özel arazi bulunuyor ve henüz 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planları bile tamamlanmamış durumda. Bu gerçekler ortadayken, aceleyle bölgede bir Anfi Tiyatro projesine başlamak, Bandırma’yı gelecekte ikinci bir Malta Parkı faciasına sürüklememelidir. Özel mülklere izinsiz müdahale edilerek projeler üretmek, Bandırma Belediyesi’nin geleceğini mahkemeler ve tazminat yüküyle ipotek altına almamalıdır.”
Doğan: Öncelik Anfi Tiyatro Olamaz
Bandırma’da trafik ve otopark sorunlarının kronikleştiğini ve her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Mehmet Doğan, böyle bir ortamda Anfi Tiyatro gibi bir projeye kaynak ayrılmasının kentin gerçek öncelikleriyle çeliştiğini savundu. Doğan, mevcut durumun Bandırma’nın sorunlarına çözüm bulmaktan uzak bir zihniyetin devamı olduğunu şu sözlerle açıkladı:
“Bandırma’da 17 yıldır devam eden CHP belediyeciliği, yerini CHP içinden doğan yeni parti belediyeciliğine bıraktı. Ancak parti değişse de, Bandırma’nın köklü sorunları ve bu sorunlara çözüm üretemeyen anlayış ne yazık ki değişmedi. Başkan Mirza’nın her seçim döneminde ‘kopyala-yapıştır’ misali sunduğu Livatya Projesi’ne yıllardır bir türlü başlanamadı. Önceleri ‘sadece Bandırma’da CHP belediyesi olmak yetmez, Büyükşehir’de de CHP olmalı’ dediler. Büyükşehir de CHP olunca bu kez ‘yine olmaz, hükümette de CHP olmalı’ dediler. Ancak hiç hesaba katmadıkları bir şekilde partilerini ikiye bölerek, Bandırma ve Balıkesir Belediyelerinde iki farklı parti dönemini kendi elleriyle başlattılar. Geçtiğimiz 3 yılda Bandırma’nın ne trafik sorununa ne de otopark sorununa çözüm bulabildiler. Öyle ki, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti’de iken her gün ‘Bandırma’ya otopark yapılmıyor’ diye eleştirenler, son 3 yılda Bandırma’ya tek bir araçlık bile otopark kazandıramadılar. Trafik sorunu ise her geçen gün daha da içinden çıkılamaz bir hal aldı. Bu kadar acil sorun ortadayken, bugün çıkıp övünerek ‘biz Anfi Tiyatro yapıyoruz’ diyorlar. Peki Livatya’daki belediye arazileri hacizli iken, doğru dürüst bir planlama yapılmamışken ve Tolga Tosun döneminde olduğu gibi özel mülklere izinsiz müdahale edilirse, bunun sorumluluğunu kim ya da kimler üstlenecek?”







Yorumlar kapalı.