Kyzikos Ultra Maraton Başladı: 65K Parkuru İlk Koşucuları Konuk Etti
Balıkesir’in Erdek ilçesinde düzenlenen 6. Kyzikos Ultra Maraton, bu sabah erken saatlerde start aldı. 65 kilometrelik parkuru kapsayan 65K koşusu, saat 06:30’da başladı ve yüzlerce sporcu, zorlu parkuru tamamlamak için mücadele etti.
Farklı Mesafelerde Heyecanlı Başlangıçlar
Maratonda, farklı seviyedeki koşucuların katılımıyla dört farklı mesafe parkuru yer aldı. 35 kilometrelik parkur, saat 08:30’da, 20 kilometrelik parkur ise saat 09:00’da start aldı. Genç ve tecrübeli koşucuların kıyasıya mücadele ettiği 5 kilometrelik parkur da saat 09:30’da koşucularını ağırladı.
Kyzikos Ultra Maraton, her yıl yüzlerce sporcuyu ağırlayan, Türkiye’nin en popüler ultra maraton etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor.
Olumsuz Hava Koşulları Çocuk Koşusunu Sekteye Uğrattı
Maraton programının önemli bir parçası olan çocuk koşusu, saat 12:30’da yapılması planlanmasına rağmen, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Hava durumunun elverişli olmaması, çocukların güvenliği için alınan bir karar olarak açıklandı.
Ödül Töreni Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlenecek
Kyzikos Ultra Maraton’un ödül töreni, saat 17:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek. Tören de, maratonda dereceye giren sporculara ödüllerin takdim edilmesiyle birlikte sona erecek.
Bu yılki Kyzikos Ultra Maraton’da, sporcuların performansları ve doğa ile iç içe bir deneyim yaşama fırsatı, etkinliği daha da özel kılıyor.
- 65K Koşusu: Saat 06:30’da Başladı
- 35K Koşusu: Saat 08:30’da Başladı
- 20K Koşusu: Saat 09:00’da Başladı
- 5K Koşusu: Saat 09:30’da Başladı
- Çocuk Koşusu: Hava koşulları nedeniyle iptal edildi
- Ödül Töreni: Saat 17:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda







Yorumlar kapalı.