KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Balıkesir’de Başbakanlık Afet Acil Durum Afet Yönetimi Başkanlığının eğitim programı kapsamında kamu kurumlarındaki personellere Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) eğitimi başladı.
Karesi Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitimle AFAD uzmanları, kamu kurum kuruluşlarında görevli personele posta veya kargo yoluyla gelen koli, kapalı zarf ve evrak gibi nesnelerin şüphe duyulduğu takdirde yapılması gerekenler anlatılıyor.
AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Uzman arkadaşlarımız ile bu eğitimleri vermekteyiz. Bu eğitimler 5 gün sürecektir ve eğitimler sonucu katılımcı arkadaşlara katılım belgeleri verilecektir. Bizim amacımız burada farkındalık oluşturmak ve bu bizim temel hedefimizdir.”dedi.
1000 PERSONELE EĞİTİM VERİLECEK
Balıkesir genelinde yaklaşık 1000 personele bilgilerini aktaracak uzmanlar, olası tehlikelere karşı hazırlıklı olunması, alarm ve ikaz işaretlerinin öğrenilmesi ve çalışma ortamlarında tehlike arz edecek durumlar karşısında bilinçlendirilecek.
AFET BİLİNCİNİN YERLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR 
Düzenlenen eğitimde bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı ise, afetlerden korunmanın en önemli şartının afet bilincinin yerleştirilmesi ile mümkün olduğunu belirtti.
Vali Yazıcı,  gelişen teknolojiyle birlikte KBRN silahlarının teşkil ettiği tehdit ve tehlikelerin hızla arttığına işaret etti. İyi yapılmış hazırlıkların kayıpları azaltacağına, afet ve acil durumlarda iyileştirme çalışmalarının hızlandırılabileceğine işaret eden Vali Yazıcı, ” Afet ve acil durumlarında halkımızın tehlikelere karşı uyarılması önemli ve gerekli bir durum .Afetlerin ne zaman ve ne şekilde geleceğinin önceden tespit edilmesi mümkün değil. Bu yüzden can ve mal kaybının asgari seviyeye indirilebilmesi için afetlerden korunma yollarının öğrenilmesi gerekiyor.”dedi.
Vali Yazıcı, konuşmasının son bölümünde afetsiz günler temennisi ile yapılacak olan bu eğitimin hayırlı olmasını dilediğinde bulunarak sözlerini tamamladı.
AFAD KBRN uzmanları tarafından 25-29 Eylül tarihlerinde yaklaşık 1000 personele eğitim verilecek.
Eğitim programına Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sivil Savunma Dairesi Başkanı Ahmet Atik, kurum müdürleri ile diğer ilgililer katıldı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x