Sabah hoşunuza giden hoş kokuya sahip bir fincan kahve, masum bir kek veya öğle yemeğinde yediğiniz salamlı besleyici bir sandviç ilk başta size zararsız gelebilir. Fakat bunlar cilt üzerinde kötü bir etki yaratır. Birçok ürünün vücudumuz üzerinde olumsuz etkileri vardır.

Şeker

Şeker kilo alımından, kırışıklıkların oluşmasına, cildinizin sarkmasına ve genel olarak sağlığınıza zarar verir. Çok fazla şeker tüketmek cildinizin kollajenine zarar verir ve kırışıkların hızla artmasına neden olur.

Trans yağlar

Fast food, kızartılmış gıdalar, margarin abur cubur ve daha bir şürü şey kan akışını yavaşlatır ve erken yaşlanmaya neden olur. Trans yağlar sadece cilt problemlerine değil kalp hastalığına, damar sertleşmesine ve damarların incelmesine de neden olur.

Alkol

Bir kadeh şarap vücudunuza zarar vermez. Ancak düzenli içilen alkol karaciğerinizi etkiler. Karaciğeriniz iyi çalıştığında, toksinler doğal olarak vücudunuzdan atılır. Fakat bu toksinler karaciğerinizde birikirse ve düzgün bir şekilde atılmazsa sivilce, kırışıklıklar, kollajen kaybı, elastikiyet kaybı, kızarıklık, susuzluk ve şişkinlik gibi cildinize zarar verebilir.

Tuz

Aşırı tuz , pek çok sevilen üründe bulunabilir: peynir, pizza, cips, kraker, hububat, vb. gıdalarca oldukça fazla bulunur. Tuz, vücudun su tutumuna ve “şişkin” bir görünüme yol açar. Aynı zamanda hücrelerin küçülmesine ve susuz kalmasına neden olur.

İşlenmiş gıdalar

Birçok kişi tarafından sevilen sosis, pastırma ve şarküteri etlerinde çok miktarda tuz ve koruyucu madde bulunur. İşlenmiş etlerin tüketimi dehidrasyona neden olur ve iltihaplanmayı tetikler. Ayrıca, bu ürünler vücuttaki C vitamini miktarını düşürür. Bunun yerine işlenmiş eti tavuk veya hindi ile değiştirmeye çalışın. Sizin için biraz zor görünüyorsa, daha azını yemeye çalışın ve sandviçinize biraz sebze ekleyin.

Kahve

Kahve ve kafeinli içecekler cildinizi kurutur. Kafein, sizi sıvıdan uzaklaştıran ve vücudunuzda nem eksikliği yaratan bir maddedir. Neyse ki bu problem çözülebilir. Tükettiğiniz her kahve için bir bardak su için. Ayrıca cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Baharatlı yiyecekler

Baharatlı yiyecekler, kan damarlarını genişletir ve cildinizde tahrişe neden olur. Bu da cildin kırmızı, lekeli ve daha az genç görünmesine neden olabilir. Ara sıra baharatlı bir şeyler yemek problem olmasa da düzenli yemek şişkinliğe ve kalıcı kızarıklığa neden olur.

Sağlıklı yağ tüketimi

Sağlıklı yağlar sağlığınız ve cildinizin gençliği için çok önemlidir . Bunlar , deride inflamasyonu azaltıri saç uzamasına fayda sağlar ve cilt hücrelerindeki su kaybını azaltır.

– Somon

– Chia

– Avokado

– Badem

– Keten tohumu

– Tüm fındık ve tohumlar

– Koyu yeşil yapraklı sebzeler

– Omega 3 (yumurta)

– Hindistancevizi yağı

Cildi genç tutan gıdalar

Cildinizin taze ve genç görünmesini sağlamanıza yardımcı olacak en iyi ürünlerin listesi :

Nar: Vitamin ve antioksidan içerir, cildin güneşten zarar görmelerine karşı savaşırlar.

Sızma zeytinyağı: Omega 3 ve cilde iyi gelen yağ asitleri içerir.

Yaban mersini: Antioksidan açısından zengin, kan damarlarının elastik kalmasına ve kan basıncının düşmesine yardımcı olur.

Yeşil çay: Cildi UV radyasyonundan korunmaya yardımcı olur.

Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak ve lahana gibi yaşlanmaya karşı savaşan ve K, A, C ve E vitaminleri içeren anti-enflamatuar sebzelerdir.

Yağlı balıklar: Somon balığı, ton balığı, sardalya ve uskumru mükemmel bir omega 3 yağ asidi kaynağıdır.

Su: Yaşlanma süreciyle mücadelede en önemli rolü oynar. Organlarınızı ve eklemlerinizin iyi çalışmasını sağlamak, metabolik süreçlerinizi desteklemek ve cildinizi nemlendirmek için içilir.