Temiz bir çevre için başlatılan geri dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında toplanan atık yağ ve atık piller geri dönüşümle hem ekonomiye kazandırılıyor hem de çevreye ve doğaya zarar vermiyor.
Kampanya kapsamında Paşabayır Mahallesi Muhtarlığında toplanan atık yağlar ve piller Bandırma Belediyesine teslim edildi. Teslimata Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’da katıldı.
Kampanyayı aktif olarak yürüten Paşabayır Mahalle Muhtarı Fuat Şentürk: “Atık pil, yağları Bandırma Belediyesiyle organize edip, Mahalle sakinlerimizle çalışıp, okul çocuklarımızla, Yaman Egeli Okulumuzun Müdürleriyle, Aile Birliğiyle, velilerle birlikte çalıştığımız bu hizmeti, belediyemize teslim edeceğiz. Uzun yıllar doğada çözünmeyen ve doğaya zararlı kimyasallar veren bu atıklar doğaya zarar vermeden tekrar bize dönmektedir. Zararlı atıkları tekrar ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Dursun Mirza: “Geri dönüşüm konusunda hassasiyet gösteren herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Paşabayır Mahalle Muhtarımız Fuat Şentürk’e de teşekkür ediyorum. Biz Bandırmalılar olarak öncelikle temiz bir çevrede yaşamak istiyoruz. Biz de Belediye olarak çevre temizliğine ve doğaya çok dikkat ediyoruz. Bunun sürdürülebilir olması için de vatandaşlarımızın katkısı gerekir. Yere çöp atmamayla başlayan çevre duyarlılığımız doğayı korumayla devam etmeli ki bir bütün olarak çevreyi korumuş olalım. Bandırma’nın çeşitli yerlerine, ihtiyaç olan ve istenilen her yere geri dönüşüm kutuları koyduk. Onları ayrıştırarak attıklarında bu hem ekonomiye yeniden kazandırılmış oluyor hem de çevreyi, yaşadığımız doğayı korumuş oluyoruz. Atık yağlar evlerin giderlerini, kanalları tıkıyor. Ayrıca mikro organizmalar üreyerek sağlığımızı etkiliyor. Atık pillerin içindeki kimyasallar yine çevreye zarar veriyor. Bunları biriktirerek mahalle muhtarlıklarımıza teslim edebilirsiniz. Plastik, cam, metal, kağıt gibi atıkları da ayrıştırarak geri dönüşüm kutularına atabilirsiniz” dedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza yıllara göre verileri paylaştı ve hedefini açıkladı. Başkan Mirza; “Çevre Denetim Birimimizin verilerine göre Yıllara göre toplanan yağ miktarı var. 2013’te 42 ton, 2014 30 ton, 2015 36 ton, 2016 24 ton, 2017’nin ilk altı ayında 26 ton atık yağ toplanmıştır. Bu sene 40 tonu geçeceği öngörülüyor. Hedefimiz yılda 100 ton atık yağ toplamak.
Bandırma Belediye’sinin, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ile atık pillerin toplanmasıyla ilgili imzalanan protokol yapıldığını ifade eden Başkan Dursun Mirza; “ Yıllara göre toplanan atık pil miktarı 2015’te 1 ton, 2016’da 1 ton, 2017’de de 1 tonu geçeceği öngörülmektedir. Okullarımızda kampanya yapılıyor. Atık Pil toplamada Yemen Egeli, Edincik Ortaokulu, 100. Yıl İlkokulu, Marmara İlkokulu, Esnaf Sanatkarları Ortaokulu, Şehit Bedir Karabıyık Ortaokulu ve Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu pil toplama konusunda dereceye girmişlerdir. Öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu kampanyaya katılan tüm Bandırmalılarımıza teşekkür ediyor ve katılımın artmasını diliyorum” dedi.
Deha Biodizel Bandırma ve Bursa Bölge Sorumlusu Cihat Sezen evlerde biriken yağ ve pillerin Mahalle Muhtarlıklarına teslim edilebileceğini söyledi. Sezen: “Bandırma’nın atık yağlarını genellikle işletmelerden topluyoruz. İşletmelerin neredeyse tamamı bu kampanyaya katılmış durumda. Bidonlarımızı tüm muhtarlıklara dağıttık. Vatandaşlar evlerindeki atık yağları biriktirerek muhtarlıklara teslim edebilirler” dedi.
Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.