Erdek’te Farklı Bir Meslek Hikayesi
Erdek’te üniversite mezunu bir öğrenci, belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde temizlik görevlisi olarak göreve başladı. Bu durum, ilçede dikkat çeken bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Cumhuriyet Meydanı’nda Görev Yapan Öğrenci
Genç öğrenci, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan çınar ağaçlarının yapraklarını süpürerek görevine başladı. Bu durum, hem çevre bilincine dikkat çekiyor hem de farklı meslek alanlarına yönelme konusunda örnek teşkil ediyor.
Temizlik Görevlisinin Mesajı
Görevine yeni başlayan öğrenci, Erdek halkını daha temiz ve duyarlı olmaya davet etti. Bu çağrı, çevre kirliliğiyle mücadelede bireysel sorumluluğun önemini vurguluyor.
Belediyenin Sıfır Atık Politikası
Belediyenin sıfır atık politikası çerçevesinde yapılan bu atama, çevreye duyarlı bir yaklaşımın göstergesi olarak kabul ediliyor. Bu politika, atık miktarını azaltmayı ve geri dönüşümü teşvik etmeyi amaçlıyor.
- Temizlik görevlisi, belediyenin çevre projelerinde aktif rol alacak.
- Sıfır atık uygulamaları konusunda halkı bilinçlendirme çalışmalarına katılacak.
- Erdek‘in çevre bilincini artırmaya yönelik faaliyetlere destek verecek.
Haber Ocaklar olarak öğrencimizi tebrik eder, görevinde başarılar dileriz.
Bir önceki yazımız olan Çanakkale Geyikli Beldesi Rehberi 2026 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.