Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü’nün parlayan yıldızı, genç sporcu Asya Ertekin, Bursa’da düzenlenen 13. Eker Run Koşusu’nda 9-10 yaş kızlar kategorisinde zirveye çıkarak şampiyonluğunu ilan etti.
Atletizm dünyasında genç yaşına rağmen dikkat çekici bir başarı grafiği sergileyen Asya Ertekin, Eker Run Koşusu’ndaki etkileyici serisine yeni bir halka ekledi. Bursa’da gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören 13. Eker Run organizasyonunda start alan Ertekin, 9-10 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden 77 sporcu arasından sıyrılarak birincilik kürsüsüne adını yazdırdı.
Bu genç atlet, sadece bu yıl değil, 2026 yılındaki yarışta da rakiplerini geride bırakmayı başarmış, böylece bu prestijli organizasyonda üst üste dördüncü kez şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Ertekin, daha önceki yıllarda, yani 2023, 2024 ve 2025’te de aynı yaş kategorisinde birincilik elde ederek ne denli istikrarlı bir performans sergilediğini kanıtlamıştı.
Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü çatısı altında çalışmalarını titizlikle sürdüren Asya Ertekin’in bu başarısının ardında düzenli antrenmanlar ve katıldığı yarışmalardan edindiği değerli tecrübeler yatıyor. Genç yeteneğin gelişiminde kilit rol oynayan isim ise, Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan. Gülhan’ın uzman rehberliği, Ertekin’in potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor.
Çok küçük yaşlardan itibaren atletizme gönül veren Ertekin, antrenörünün eşliğinde yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam ediyor ve gelecekteki farklı yarışmalara hazırlanıyor. Eker Run’da art arda dört yıl elde ettiği birinciliklerle adından sıkça söz ettiren genç sporcu, Erdek’in altyapısından yetişen en parlak ve başarılı sporcuları arasında kendine sağlam bir yer edindi.
Asya Ertekin’in önümüzdeki süreçte ulusal ve uluslararası arenadaki çeşitli organizasyonlarda Erdek’i başarıyla temsil etmeye devam etmesi ve yeni zaferlere imza atması bekleniyor. Bu genç yeteneğin gelecekteki başarıları şimdiden merak konusu.





Yorumlar kapalı.