Bandırma Eğitim Destek Evi öğrencilere eğitimde destek olmaya devam ediyor. 6-7 ve 8. sınıflarda eğitim desteğinin yanı sıra Eğitim Destek Evine gelmeyen öğrencilere de kitap, kırtasiye, okul seçmelerinde rehberlik hizmeti yanında Nikah Salonu altındaki yerde İnternet desteği de veriyor.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sert Bandırma Eğitim Destek Evi’ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılına ait kitapları dağıttı ve sohbet etti.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza kitap dağıtımından sonra Eğitim Destek Evi Yönetimi ve Öğretmenleriyle de görüştü. Dursun Mirza yaptığı açıklamada eğitim alan öğrenci adedini yükseltmek için çalışmalar olduğunu söyledi. Dursun Mirza; “Bandırma Belediyesi olarak şuanda nikah salonumuzun altındaki Eğitim Destek Evimizde 171 öğrencimize dershane eğitimi veriyoruz. 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrencilerimiz var. Onları hem hayata hazırlama hem derslerinde eksik kaldıkları noktaları tamamlama hem de TEOG sınavlarında başarılı olmaları için belediyemiz ve öğretmenlerimiz gayret sarf ediyor. Bu hizmeti 5 yıldır sürdürüyoruz, artan bir ivme ve başarıyla bu günlere geldik. Dediğim gibi şuanda 171 öğrencimiz, var ama bir o kadar da yedekte, müracaat eden öğrencimiz var. Artık öylesine bir noktaya geldi ki başvurular çok olmasına rağmen kapasitemiz yetersiz kalmaya başladı. Hal böyle olunca bizde yeni projeler düşünmeye başladık” dedi.
Başvuruların çok olmasının sebebi buraya gelen öğrencilerin elde ettiği başarılar olduğunu söyleyen Dursun Mirza; “Geçen yıl 4 öğrencimiz Fen Lisesi, 9 Öğrencimiz Yavuz Selim Sultan Anadolu Lisesi, 8 öğrencimiz Bandırma Anadolu Lisesi, 8 öğrencimiz Ay Yıldız Anadolu Lisesi, 8 öğrencimiz Kemal Pireci Anadolu Lisesi, ve diğer öğrencilerimizde Güzel Sanatlar, Sağlık Meslek, ve diğer teknik liselere yerleşti. Kısacası Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evinde yüzde yüz başarı var. Biz bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Kapasitelerimizi arttırıp yedekte kalan bu hizmeti alamayan öğrencilerimize de destek olmaya çalışacağız. Dershaneye gidemeyen, eğitim olanaklarına ulaşamayan dar gelirli öğrencilerimize diğer öğrencilerle fırsat eşitliği yaratıyoruz. Buradaki hizmetimiz sadece ders eğitimiyle sınırlı kalmayıp aynı zamanda bir sosyal ortam yaratıp, onları hayatın içinde tutmak için zaman zaman sinema izlenimlerinde bulunup, piknikler, geziler düzenleyerek aralarındaki arkadaşlığı, dostluğu ve sosyal ortamlarını da geliştiriyoruz” dedi.
Kaynak : egegundem
Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.