ANKET
foto-deniz1

BİZİMKİLER DİZİSİNİN KAPICI CAFER’İ VEFAT ETTİ

Paylaş
 

20 yıl önce Bandırma’da sinema filmi ve televizyon dizisi çeken ünlü aktör Ercan Yazgan vefat etti.

Ünlü oyuncunun tedavi gördüğü hastaneden şu açıklama yapıldı:

“İskemik serebrovasküler hastalık tanısıyla hastanemiz nöroloji kliniğinde medikal tedavisi devam ederken 3 Mart 2018 tarihinde gelişen solunum yetmezliği nedeniyle hastanemiz yoğun bakım servisine kaldırılmış, yoğun bakım takibinde iken gelişen hipotansiyon, böbrek ve karaciğer yetmezliği ve bunların sonucunda oluşan çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 23.05’te kalbi durmuş, yapılan tüm müdahelelere rağmen geri döndürülememiş olup 23.45’te hayata gözlerini yummuştur. Sanat dünyasına uzun yıllar hizmet etmiş böyle bir değerin kaybı için başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.”

ERCAN YAZGAN KİMDİR?

Ercan Yazgan, 4 Nisan 1946 tarihinde Sinop’ta dünyaya geldi. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmendir. Tuncay Özinel Tiyatrosu, AST gibi topluluklarda çalışan sanatçı, Perihan Abla dizisiyle tanındı. 1963’te sinemada yer aldı. Bizimkiler dizisindeki “Kapıcı Cafer” ve Kaygısızlar dizisindeki “Memnun Kaygısız” tiplemesiyle başarılı bir karakter oyunculuğu sergiledi. Buket Dereoğlu ve Billur Yazgan’ın babasıdır.

ERCAN YAZGAN ÖDÜLLERİ

36.Antalya Film Şenliği, 1999, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Duruşma

Filmografisi

Bana Masal Anlatma – 2015
İffet – 2011
Kardelen – 2010
Hanımın Çiftliği – 2010
Nekrüt – 2008
Yalancı Yarim – 2007
Ahh İstanbul – 2006
Tatil Aşkları – 2004
Altın Kafes – 2004
Hayat Bilgisi – 2003
Sırlar Dünyası / Sır Kapısı – 2002
Aşk Meydan Savaşı – 2002
Balalayka – 2000
Duruşma – 1999
Sevda Kondu – 1996
Kaygısızlar – 1994
Yazlıkçılar – 1993
Bir Milyara Bir Çocuk – 1990
Bizimkiler – 1989
Kabadayı – 1986
Perihan Abla – 1986
Üç İstanbul – 1983
Arkadaşım – 1982
Dokunmayın Şabanıma – 1979
Ölüm Görevi – 1978
Sen Aşk Nedir Bilir Misin – 1977
Sarmaş Dolaş – 1977
Tatlı Kaçık – 1977
İzin – 1975
Hüdaverdi-Pırtık – 1971
Susuz Yaz – 1963

Bir önceki yazımız olan 2018 Bandırma Festival Programı Belli Oldu! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  Sosyal   Medyada   Paylaşın
Teknik Destek ve Reklam Yönetimi Kutlu Creative tarafından sağlanmaktadır.