BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, GAZİANTEP DEPLASMANINDAN GALİBİYET İLE DÖNÜYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 20. hafta maçında Bandırma BK, Gaziantep’te konuk olduğu Gaziantep Basketbol’u 71-78 mağlup etti.

Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Boran Güler, Önder Atun, Yiğit Karalar, Uğur Can Erdem ve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip Bandırma BK oldu. Hücumlarda Boran Güler ve Anıl Karaca ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı Gençler ilk çeyreği de 17-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hücumda ve savunmada istekli başlayan Bandırma BK, hücumda sayı üretmekte zorlanmazken Boran Güler ve Önder Atun’un sayıları ile 15. dakikada skoru 23-29’a getirdi. Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösterince soyunma odasına da 31-41 önde girdi.

İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Hücumlarda Anıl Karaca ve Fatih Bardak ile sayılar üreten Yeşil-Beyazlılar, 25. dakikayı 45-48 önde geçti. Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde hücumlarda biraz daha aktif oynayınca final çeyreğine 51-53 önde girdi.

Final çeyreğine iyi başlayan taraf bu kez Bandırma BK oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumlarda Boran Güler ile sayılar bulurken 35. Dakikada skoru 57-65’e getirdi. Kalan bölümde oyunun kontrolünü eline alan Bandırma BK, karşılaşmadan da 71-78 galibiyetle ayrıldı.

Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 2 Şubat Pazar günü saat 14.00’te İstanbul Süleyman Seba Spor Salonu’nda Beşiktaş’a konuk olacak.

Bandırma BK BGL Takımı Başantrenörü Engin Kömeç:

‘‘Zorlu bir deplasmandan önemli bir galibiyet çıkaran oyuncularımı kutluyorum.’’

Mücadeleyi değerlendiren Bandırma BK BGL Takımı Başantrenörü Engin Kömeç şunları söyledi: ‘Final grubunun ikinci hafta ortası maçında Gaziantep Basketbol takımına konuk olduk. Zorlu deplasmanda kazanmamız için geçtiğimiz hafta yaptığımız sert savunmayı ve mücadeleyi ortaya koymamamız gerekiyordu. Maçın ilk periyodu dengeli geçse de ön sahada yaptığımız baskılı savunma ile ilk yarıyı çift hanelerde önde girdik. Maçın üçüncü periyodunda maalesef fazla bireysel hatalar yaptık, rakibimize kolay sayı şansı tanıdık ve skor avantajımızı kaybettik. Son periyotta tekrardan bir reaksiyon gösterdik ve farklı öne geçtik. Maçın sonunda rakibimizin bizi yakalaması için yaptığı savunmaya karşı daha akıllı hücum etmeliydik.

Her maç oyuncularımızın gelişimi ve tecrübe kazanması için fırsat. Bu maçtan da gereken dersleri çıkarıp her maç daha iyi bir basketbol oynamak için çok çalışmaya devam etmeliyiz. Önemli bir deplasmanda iyi mücadele ederek iyi bir galibiyet çıkaran tüm oyuncularımı kutluyorum, destek olan teknik ekibe de teşekkür ediyorum. Gaziantep Basketbol gelişim takımını da göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutluyorum ve kalan maçlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

Mücadeleyi 27 sayı ve 5 asistlik bir performans ile tamamlayarak maçın en değerli oyuncusu olan Boran Güler ise şunları söyledi: ‘‘Final Grubu’na geçtiğimiz hafta iyi başlamıştık. İkinci maçımızda da zorlu deplasmandan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum.’’ dedi.

Maç: Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 20. Hafta Karşılaşması

Salon: Karataş Şahinbey Spor Salonu, Gaziantep

Hakemler: Ali Köseoğlu, Çağlar Özkan, Deyer Akçay

Periyotlar: 1P: 17-19 2P: 14-22 3P: 20-12 4P: 20-25 MS: 71-78

Gaziantep Basketbol: Ahmet Özkan 16 sayı, 1 ribaund; İbrahim Yılmaz 15 sayı, 11 asist; Hüseyin Yılmaz 10 sayı, 10 ribaund; Baran Erişik 8 sayı, 4 ribaund; Koray Çekici 7 sayı, 6 ribaund; Mahmut Akbaş 6 sayı, 6 ribaund; Emir Gündüç 6 sayı, 3 asist; Eray Polat 3 sayı, 5 ribaund.

Bandırma BK: Boran Güler 27 sayı, 5 asist; Önder Atun 27 sayı, 3 asist; Fatih Bardak 8 sayı, 9 ribaund; Anıl Karaca 7 sayı, 3 ribaund ; Berkin Cilev 5 sayı, 3 asist; Yiğit Karalar 3 sayı, 4 ribaund; Emir Adıgüzel 1 sayı, 2 ribaund.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, GAZİANTEP DEPLASMANINDAN GALİBİYET İLE DÖNÜYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x