1. Haberler
  2. Güncel
  3. Balıkesir’de Trafik Akışı Rahatladı: Avlu Kongre Merkezi Çevresinde Yeni Düzenlemeler

Balıkesir’de Trafik Akışı Rahatladı: Avlu Kongre Merkezi Çevresinde Yeni Düzenlemeler

featured
0
Paylaş

Balıkesir’de Trafik Sorununa Çözüm: Avlu Çevresinde Yeni Düzenlemeler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaşanan trafik sorununa yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle Avlu Yaşam ve Kongre Merkezi çevresindeki yoğunluk ve kazalar nedeniyle yapılan çalışmalarla trafik akışı rahatlatılıyor.

Avlu Çevresinde Trafik Düzenlemesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalarla, Gümüşçeşme Mahallesi 339 Sokak üzerindeki bordür, Aquapark önüne kadar uzatıldı. Bu düzenleme, Avlu Yaşam ve Kongre Merkezi’ndeki trafik yoğunluğunu azaltmayı ve bölgedeki trafik kazalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Paşaalanı ve Altıeylül İstikametlerine Ulaşım Kolaylaştı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kavşağı ve Ağır Bakım Kavşağı’ndan gelen araçların Avlu Yaşam ve Kongre Merkezi’nden çıkış yapacak araçlara geçiş izni vermemesi sonucu yaşanan yoğunluk ve kazalar nedeniyle yapılan düzenleme ile trafik akışı yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre:

    • Avlu’dan çıkış yapıp Paşaalanı Mahallesi istikametine gidecek araçlar Aquapark istikametinde Alparslan Türkeş Spor Kompleksi çevresinden Emniyet Kavşağı’na gidecek.
    • Altıeylül ilçesi istikametinden Avlu’ya gelen araçlar Emniyet Kavşağı’ndan dönüş yaparak Avlu Yaşam ve Kongre Merkezi’ne giriş yapabilecek.

İlerleyen Zamanlarda Sabit Uygulama Yapılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdür Vekili Burçin Bölükler, uygulamanın sürücülere ve yayalara sağladığı avantajlardan bahsederken, “Gümüşçeşme Mahallesi 339 Sokak’ta Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nin giriş noktasında sürücülerin giriş çıkışlarında çok fazla karışıklık oluşuyordu. Bu uygulamayla birlikte karşıdan karşıya geçişleri sınırlamış olduk. Önümüzdeki günlerde sabit bordür uygulamasını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede yayalarımızın da karşıdan karşıya geçişlerini daha güvenli hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi, trafiği güvenli hale getirmek ve araç geçişlerini sağlamak için çalışmalarına devam edecek.

BANDIRMA WEB TASARIM

Balıkesir’de Trafik Akışı Rahatladı: Avlu Kongre Merkezi Çevresinde Yeni Düzenlemeler
+ - 0

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala