Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ramazan ayı boyunca kentte sosyal dayanışmayı artırmayı hedefliyor. Ekonomik krizin etkilerini en aza indirgemek amacıyla çeşitli sosyal yardım projelerini hayata geçiren Akın, Ramazan ayı süresince 400 bin kişiye iftar verecek.
Balıkesir’de her gün farklı bir ilçede kurulacak iftar sofralarında vatandaşlar bir araya gelecek. 350 gram Ramazan pidesinin Fırıntaş büfelerinde 15 TL’den satışa sunulacağını belirten Başkan Akın, “Her ilçeye eşit hizmet sağlayarak 400 bin hemşehrimizle Ramazan ayının manevi huzurunu paylaşacağız” dedi.
Maddi destek çalışmalarını artıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Yakın Kart sahibi dar gelirli ailelere Ramazan ayı boyunca 2 bin 500 TL destek sağlayacak. Başkan Akın, “14 milyondan fazla vatandaşın yardıma muhtaç hale geldiği bu dönemde, biz de Balıkesir’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine tüm olanaklarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Ramazan boyunca sokak iftarlarının yanında, Zağnos Paşa Meydanı’nda etkinliklerle Ramazan geleneklerini yaşatmayı planlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, semazen gösterileri, çocuk etkinlikleri ve tasavvuf müziği dinletileri düzenleyecek.
Öte yandan, Çölyak hastalarına özel iftar programları, ihtiyaç sahibi çocuklar için giyim desteği gibi projeler de Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilecek. Belediyenin “Askıda Fatura” projesi ile ihtiyaç sahiplerinin elektrik ve su faturalarının ödenmesine katkı sağlanacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Ramazan boyunca kimse yatağa aç girmeyecek” ilkesini benimsiyor ve tüm vatandaşlarına eşit hizmet sunmayı amaçlıyor.
Bir önceki yazımız olan Çanakkale Geyikli Beldesi Rehberi 2026 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.