AYVALIK ADALARI TABİAT PARKI DOĞAL SİT ALANI KALACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık’ta Cunda Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunarak, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’le bir araya geldi. Toplantıda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili belediyeden görüş istenmesine ait yazısı da değerlendirildi. Toplantıda konuşan Başkan Uğur, Ayvalık’ı önemsediklerini vurgulayarak, amaçlarının bu nadide ilçeyi dünya markası yapmak ve bu yönde de ilçedeki alt yapı, su ve benzeri sorunlarını ortadan kaldırmak istediklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık Belediyesi’ne sorduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’ne de tabiat parkları ile ilgili görüş sorduğunu ifade eden Başkan Uğur, bu konuda Ayvalık Belediyesi’nin geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirdiği olağanüstü meclis toplantısında sit alanları üzerindeki değişikliklere verdiği olumsuz yöndeki görüşü desteklemeyi düşündüklerini belirtti. Ayvalık Tabiat Parkları’nda daha önceki yıllarda da revizyon değişikliği taleplerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, amaçlarının bu konuda Ayvalık Belediyesi ile birlikte aynı şeklinde hareket etmek olduğunu ve Ayvalık halkı ile aynı görüşte oldukları tabiat parkı konusunda ortak çalışmalar yürütmek olduğunu söyledi.

BAŞKAN UĞUR: “AYVALIK İÇİN ORTAK AKIL İLE HAREKET EDELİM İSTİYORUZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye’deki sit alanlarıyla ilgili başlatmış olduğu çalışmanın tamamlandığını ifade eden Başkan Uğur, “Hem ilçe belediyelerine, hem de Büyükşehir Belediyelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sit alanlarıyla ilgili yapmış olduğu çalışmanın neticesi sunuldu ve hem ilçe belediyelerinden hem de Büyükşehir Belediyesi’nden bu konudaki görüşleri soruluyor. Tabi Ayvalık bizim için önemli. Biz Ayvalık’ı önemsiyoruz, Ayvalık’ı dünya şehri yapmak için köprüsünden, suyundan, kanalizasyonundan ne icap ediyorsa tarihi dokusuna kadar korumak istiyoruz. Biz de bakanlığa Ayvalık Belediyesi ile bu görüşümüzü ortak açıklayalım. Bakanlıkta aynı görüş ile müracaat edersek o görüşümüzü savunuruz. Biz de bunun için Ayvalık Belediye başkanımız ile bu toplantıyı yaptık. Ayvalık Belediye Meclisi bir rapor hazırlamış, biz de o raporu şimdi alıyoruz. Onun üzerinde çalışma yapıp biz de aynı doğrultu üzerinde görüşümüzü göndereceğiz. Ayvalık’ta daha önce 1., 2., 3. derece sit alanı ilan edilen yerlerde bazı değişiklikler yapılmış. Ama istiyoruz ki ortak akıl ile hareket edelim, birlikte karar verelim. Yararlı bir görüşme oldu. Biz de Ayvalık Belediyesi ile aynı görüşteyiz. Raporumuzu da daha önce Ayvalık Belediye Meclis üyelerinin istediği doğrultuda aldık. Bakanlığa görüşümüzü bildireceğiz” diye konuştu.

İLK BOĞAZ KÖPRÜSÜ DE TAŞ EKSENLİ OLACAK

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Uğur, Ayvalık Cunda Köprüsü ardından ilk boğaz köprüsünün inşaatına başlanacağını söyledi. Başkan Uğur şöyle konuştu: “Cunda Köprüsü’nün önümüzdeki günlerde asfaltını atıp, yol çizgilerini çekeceğiz ve trafiğe açacağız. Trafik açıldıktan sonra kanal açma çalışmaları yapacağız. İnşallah bir iki ay içerisinde de kanal bitmiş olur. Mayıs- Haziran aylarında hem üstü hem altı deniz ve kara trafiğine açılmış olacak. Ondan sonra da ilk Boğaz Köprüsü’nün olduğu yerde projeleri hazırlıyoruz. Orada da bu köprü ile uyumlu taş köprü yapacağız. Hem de balık taunlar içinde derinleştirme yapacağız orada. Derinleştirme sonrası Ayvalık Boğazına çok su girecek, dolayısıyla Ayvalık Körfezi daha temiz olacak. Bir taraftan da deşarjları kapatıyoruz. İstiyoruz ki butik otellerden de denize girilebilsin. Şehir kulübünde oturunca bile kanalizasyon kokusu geliyor bunlar bitecek. Ayvalık’ı dünyaya tanıtacağız, Ayvalıklılar merak etmesin.

BAŞKAN UĞUR’A TEŞEKKÜR

Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, ”Ayvalık Belediye Meclisi olarak, tabiat parklarının ve zeytin alanlarının birinci derece sit alanlarından çıkarılmasını oy birliğiyle kabul ettik. Bu karar Ayvalık için tarihi, çok önemli bir karardı. Bugün sevindirici bir olay daha yaşadık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, İmar Dairesi ile birlikte Ayvalık’a geldi. Bu görüşle ilgili görüştük ve burada çıkan sonuç da Ayvalık Belediye Meclisinin aldığı karara paralel olarak, Büyükşehir de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na rapor vereceğini açıkladı. Kendisine duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantıda; AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan, Ahmet Erkal, Ayvalık Belediyesi’nin Ak Partili Meclis Üyeleri; Sinan Oğuz Başkurt, Ali Gür ve Ufuk Turan da hazır bulundu.

AYVALIK (3)-15c0429c-5ec0-476f-b901-4d72b9a1c4cd

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AYVALIK ADALARI TABİAT PARKI DOĞAL SİT ALANI KALACAK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x