Balıkesir Milletvekili Sarı, 3 Fidanı Andı
Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anma mesajı yayımladı. Sarı, mesajında, “Deniz mavidir, mavi umuttur. Nerede görülmüş umudun idam edildiği?” sözleriyle başlayan anısını, bu üç gencin cesaretini ve mücadelelerini onurlandırdı.
Tam Bağımsızlık Mücadelesi
Milletvekili Sarı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın tam bağımsız bir Türkiye için gözlerini bile kırpmadan darağacına yürüdüklerini belirtti. Bu üç fidanın, ülkenin geleceği için verdikleri mücadeleye dikkat çekti.
Anma Günü Mesajı
6 Mayıs 1972’de hayatlarına son verilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anısını yaşatan Sarı, “Unutmadık, affetmeyeceğiz” ifadesiyle mesajını sonlandırdı. Bu mesaj, geçmişin acı hatıralarını hatırlatarak, geleceğe dair bir ders çıkarmaya yönelik bir çağrı olarak yorumlandı.
Bir önceki yazımız olan Çanakkale Geyikli Beldesi Rehberi 2026 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.