BANDIRMA’YA YENİ BİR BOR FABRİKASI KURULUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın Balıkesir’e özellikle askeri amaçlı bor cevherinin ileri teknolojiyle işleneceği fabrikanın Balıkesir’de kurulacağı müjdesi ile birlikte fabrikanın işletme tesislerinin bulunduğu Bandırma’da kurulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurulacak tesisin temel atma törenine katılacağı belirtiliyor.

Başkan Erdoğan, Ak Parti’nin 29. istişare toplantısında son ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan Türkiye’nin en büyük bor rezervine sahip olan Balıkesir’de bor cevherinin ileri teknoloji ile işlenmesi için yeni bir fabrika kurulacağının müjdesini verdi

ERDOĞAN’DAN BOR AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 29. istişare toplantısında son ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, bor cevherinin ileri teknoloji ile işlenmesi için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ‘Balıkesir’e temelini atacağımız fabrika ile özellikle taktik araçlar, helikopterler, uçaklar, hafif zırhlı araçlar ve personel koruyucu yeleklerde bor karbürünü Türkiye’de üreteceğiz.’ dedi. Yıllardır merak edilen bor konusuna da açıklık getiren Erdoğan “Türkiye artık kendi doğalgaz, bor ve petrolünü üretecek” dedi. Türkiye’nin büyük dış ticaret açığı vermesine sebep olan enerji kalemlerinde de Türkiye artık üretimini kendi yapmaya başlayacak. Dışa bağımlılığı azaltmak adına hükümet tarafından adımlar atılacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın konuşmasında sözünü ettiği ileri teknolojiyle bor cevherinin işleneceği tesislerin, Bandırma’da kurulması bekleniyor. Balıkesir AK Parti milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir’in Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın bu konuşması ve müjdesi sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Eti Maden Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunarak, kurulacak tesisin ,Bandırma’da zaten var olan Eti Maden İşletmesi bünyesinde ek tesis olarak kurulacağını, kurulacak tesisin ÇED Raporu’nun alındığını ve önümüzdeki aylarda temelinin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı temel atma töreni ile yaşama geçirileceği öğrenildi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA’YA YENİ BİR BOR FABRİKASI KURULUYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x