1. Haberler
  2. Yerel
  3. ”237 ŞEHİDİMİZİN HER BİRİNİN ADINI ANITLAŞTIRACAĞIZ”

”237 ŞEHİDİMİZİN HER BİRİNİN ADINI ANITLAŞTIRACAĞIZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şehitleri anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri’nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, aynı zamanda İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, Ankara’da hemen Külliyemizin karşısında ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde bulunan ve yapımı tamamlanan Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışına ve bu merkezde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma programına katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in hazır bulunduğu program, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine direnerek şehit olanların yakınları ile bu direnişte yaralanan gazilerin ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleşti. Darbe girişimini protesto etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında ‘demokrasi nöbeti’ tutan çok sayıda vatandaş da programı dışarıda kurulan dev ekrandan izledi.

“15 Temmuz gecesi 170’i sivil, 62’si polis ve 5’i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün saat 19.00 itibarıyla yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri’nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara’da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız” dedi.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

”237 ŞEHİDİMİZİN HER BİRİNİN ADINI ANITLAŞTIRACAĞIZ”
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
KAI ile Haber Hakkında Sohbet