ZENGİN JEOTERMAL KAYNAKLAR TARIMDA KULLANILIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Karesi Yeniköy Mahallesinde 104.000 metrekare arazi üzerinde kurulan Kay Keçi Çiftliğinde incelemelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, yetkililerden bilgi aldı.

BÖLGENİN ANA KALKINMA EKSENLERİNDEN BİR TANESİ
Tarım ve bu sektörün bir bileşeni olan hayvancılık sektörünün bölgenin ana kalkınma eksenlerinden bir tanesini oluşturduğunu ifade eden Vali Yazıcı, böylesi yatırımların Balıkesir genelinde hayvancılık sektörünün gelişmesi, süt üretiminin artması açısından çok değerli olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, “Böyle güzel ve büyük yatırımların bölgemizde olması için bu işletme gibi yerlerin çoğalması gerekiyor.” diye konuştu.

HER ŞEYİ İLE ÖRNEK TESİS
Kay saanen keçi çiftliğinde çalışmaları değerlendirip yetkililere çalışmalarında başarı dileklerinde bulunan Vali Yazıcı, “Her şeyi ile örnek tesis. İşletmede hayvanların verimini ve kalitesini arttırmak için bütün tedbirler alınmış. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

JEOTERMAL SERA PROJESİ
Vali Ersin Yazıcı ziyaretinde ayrıca,143.000 metrekare arazi üzerinde şuan inşaatı devam eden jeotermal Kay sera alanında da incelemelerde bulundu.
Balıkesir’de ileri teknoloji ürünü ilk sera Karesi Yeniköy Mahallesinde kuruluyor. Ocak ayı sonunda ilk olarak ihracata yönelik domates üretimine başlayacak olan sera tamamlandığında 143 bin metrekare alana ulaşacak.

GELDİĞİMİZ NOKTADA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR 
Balıkesir’de, tarımsal üretimde ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığını belirten Vali Yazıcı, “İlimizin bu konuda pazar oluşturması çok önemli. Bu tür seraların artması ile tarımsal sanayinin gelişmesinin hızlanacağına inanıyorum. Tarım ve hayvancılık, ilimiz için çok önemli. Geldiğimiz noktada çok güzel çalışmalar var. Jeotermal suyla seracılık konusunda da ileri teknolojiyle üretim ve ihracat yapılacak. Hem kişisel kazanç elde edip ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak faaliyetlerde bulunmak övülesi bir davranıştır.”dedi.

ŞEHRİN EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKIDA BULUNACAK
Vali Yazıcı, şehrin ekonomisine önemli katkısı olacak seranın ayrıca, birçok kişiye istihdam imkânı sağlamasının da son derece önemli olduğunu belirterek, sosyal ve ekonomik kalkınma çıtasını yükselten bu işin büyümesinin önemli bir gelişme olacağını söyledi.

BALIKESİR TARIMINA, ÜRETİME VE İSTİHDAMA KATKI
İşletme sahibi Kemal ve Ergün Ayhan ise Vali Ersin Yazıcı’nın ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Balıkesir tarımına, üretime ve istihdama katkı sağladıkları için son derece mutlu olduklarını dile getirdi.
Ziyarette Vali Ersin Yazıcı’ya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu  İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü eşlik etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZENGİN JEOTERMAL KAYNAKLAR TARIMDA KULLANILIYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x