ZARARLI MÜCADELESİNDE ÜRETİCEYE DESTEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleriyle yapılacak zararlı mücadelesinde üreticilere destek verileceğini söyledi.

Aydınlıoğlu, verilecek desteğin uygulama esaslarını ve şartlarını belirten Tebliğin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanarak 28 Haziran 2016 tarihinde 2016/24 no.lu tebliğ ile Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Aydınlıoğlu, uygulamadaki amacın örtü altı yetiştiriciliği ve açık alanda üretim yapan üreticilere, bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasını geliştirmek, kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunması olarak açıkladı. Aydınlıoğlu “Tebliğ ile örtü altı ve açık alanda bitkisel ürün yetiştiriciliği yapan üreticilere, üretim yapılan dönüm başına ürün bazında değişen miktarlarda biyolojik mücadele desteği ödenecek. Desteklerden faydalanmak isteyen zeytin ve domates üreticilerinin 30 Eylül 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir” ifadesini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM EYLÜL'DE AÇILIYOR başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZARARLI MÜCADELESİNDE ÜRETİCEYE DESTEK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x