Yumurta Kabuklarının Şaşırtıcı Faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çöpe giden yumurta kabuğu evde birçok alanda hayat kurtarıyor.

Yumurta yemenin faydalarını hepimiz biliyoruz ancak yumurta ile ilgili atladığımız bir nokta var o da kabuğu. Çöpe giden yumurta kabuğu evde birçok alanda hayat kurtarıyor. İşte yumurta kabuğunun şaşırtan kullanım alanları.

Dibi tutmuş tavayı anında temizler
Yumurta kabuğunu ufak ufak parçalar olacak şekilde kırın. Üzerine bir kaşık tuz dökün. Ardından bir miktar sıcak su ekleyin. Kısa bir süre bekledikten sonra süngerle silmeye başlayın. Duruladığınız tavada yağ yanıklarından eser kalmayacak.

Bıçak keskinleştirir

İki adet yumurta kabuğunu rondonun içine koyun Üzerine oda sıcaklığında su dökün ve rondoyu çalıştırın. Rondo bıçağının ne kadar keskinleştiğine şaşıracaksınız.

İçeceklere kalsiyum takviyesi

Üç adet yumurtanın kabuğunu kaynatın. Kaynamış kabukları blender yardımıyla çok küçük parçalara ayrılana kadar parçalayın. Daha sonra meyve suyunun içine dökün ve pipet yardımıyla için. Böylece meyve suyunu kalsiyum deposu haline getirebilirsiniz.

Yumurtadan top yapın

Bir adet yumurtayı su bardağının içine koyun. Üzerini geçecek kadar sirke dökün. 24 saat boyunca bu suda bekletin. Yumurtadan top elde etmek işte bu kadar kolay.

Çiçeklerinizi canlandırın

İki adet muz kabuğu, bir yemek kaşığı kahve ve bir adet yumurtanın kabuğunu rondoya koyun. Rondoyu içindeki karışım püre haline gelene kadar karıştırın. Çiçeğinizin toprağına eklediğiniz bu karışım bitkiye vitamin sağlayacak..

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yumurta Kabuklarının Şaşırtıcı Faydaları

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x