YÜCEL YILMAZ: GELİŞİMİN FORMÜLÜ ALTIN ÇEMBER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılım sağladığı Bandırma STK  buluşmasında Cumhur ittifakının AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, 1994 ve 2004 yılında büyükşehir olmuş illeri nasıl yakalayarak geçeceklerini ve altın çemberi anlattı.

Cumhur ittifakının AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Bandırma’da Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla AK Parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla geniş katılımlı bir buluşma gerçekleştirdi. Buluşmada Cumhur ittifakının AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, başta Bakan Çavuşoğlu olmak üzere tüm katılımcılara 1994 ve 2004 yılında büyükşehir olmuş illeri nasıl yakalayıp geçebilecekleri hakkında hazırladıkları yol haritasını anlattı.

İVMEYİ ALTIN ÇEMBER İLE YAKALAYACAĞIZ
Balıkesir merkezi planlama teşkilatı kurduklarını ve bu teşkilatın yapısını açıklayan Yücel Yılmaz, “Bu teşkilata siz siyaset üstü düşüneceksiniz, Balıkesir için dertleneceksiniz ve bize ana konularda yardımcı olacaksınız dedik. Altın Çember belirlendi, Marmara havzası içerisinde Çanakkale köprüsü ve Osmangazi Köprüsü de altın çemberi tamamladı. Bu çemberi biz yönetebilirsek, Türkiye’nin en büyük zenginliklerinin kapısını açacak olan kontrollü sanayileşmeyi ve temiz sanayileşmeyi Bandırma’ya getirebiliriz. Biz imarda sorunları çözmezsek, bürokrasiyi aşamazsak bu fırsatı iyi değerlendiremeyiz ve bu yatırımlar başka illere gider. 94 yılında büyükşehir olan illere bakarsak çok hızlı bir ivme yakalamışlar. 2004 yılında büyükşehir olan illere bakıyoruz onlarda ivme yakalamış ama biz onların yaptığı hataları yapmayacak kadar onlardan örnek alabilecek tecrübe birikimi var” dedi.

BU LİDERLİĞE DE BAŞ KOYDUK
Esnafın ve iş adamlarının hangi sıkıntılar içinde olduğunu bildiklerini ve tüm konulara hakim olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Bize bizden başka kimse yardım edemez. Bandırmalılar olarak ne istiyoruz ona iyi karar vermeliyiz. Belediye başkanlığı boyunca herkesi dinlemeye ve kararlarımızı şehrimiz için alıp ve doğru adım atmaya çalışıyoruz. Biz şuna inanıyoruz biz çok güçlüyüz. Yeraltı kaynaklarımız da insan kaynağımız da yeterince var. Biz, insanların derdini dinleyecek, beraber hareket edebilecek bu şehre bir liderini arıyoruz. Bu liderliğe de baş koyduk. Ben Balıkesir’in Türkiye’nin yükselen değeri olacağına iliklerime kadar inanıyorum” dedi.

DİPLOMALI İŞSİZLİK BİTECEK
Konuşmasında istihdama vurgu yapan Yılmaz, “Balıkesir’in çocuğu gidip başka yerlerde iş aramamalı. Bizim bereketimiz kendi çocuğumuza yetmeli, çocuklarımız diplomalı işsiz olmamalı. Biz bunların hepsini sizlerle beraber yapacağız. Balıkesir’i ayağa kaldıracak, Balıkesir’i güçlendirecek projeleri yapacak, ötekileştirmeden kavga etmeden istişare ile sonuç alabilmiş bir lidere ihtiyaç var. Biz bu liderliğe sizlerin destekleriyle gelmek ve hizmet etmek istiyoruz”

“YÜCEL KARDEŞİMİN PROJELERİ ETKİLEDİ”
Balıkesir’in potansiyelinin yüksek bir olduğuna değinen Bakan Çavuşoğlu,” Balıkesir’in potansiyelini daha ileri nasıl götürürüz onu düşünmemiz lazım. Balıkesir tarımda önemli bir şehirdir. Sadece zeytin ya da diğer tarım çeşitlerini söylemiyorum. Balıkçılıkta Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayan bir yerdir. Turizmde Ayvalık, Edremit popülerdir. Bu turizm sezonunu nasıl uzatabiliriz, bunu 12 ay olmasa bile 9 aya çıkarabilmek için neler yapılmalı, sağlık turizmi mi? Bugün geleceğin sektörlerinden birisi sağlık turizmidir. Türkiye’nin stratejik olarak en önemli illerimizden olan Balıkesir’in potansiyeli var. Devlet ve özel sektör bir arada ve yerel yönetimin katkısı olmalı. Başkan Adayımız Yücel Bey’in sanayi master planını gördükten sonra bunları hayal edebiliyoruz. Bir belediye başkanının böyle bir vizyona sahip olması lazım. Büyükşehir ile beraber bu belediyelerin istihdam yapma gücü ve bütçesi de var” açıklamasında bulundu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

YÜCEL YILMAZ: GELİŞİMİN FORMÜLÜ ALTIN ÇEMBER

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x