Vişne Sapı Hakkında Her Şey

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vişne sapının faydalarını öğrendiğinizde vişne yedikten sonra saplarını saklamayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Vişne sapı, vişnenin üzerinde bulunan ve faydası saymakla bitmeyen bir üründür. Vişne, hafif ekşi tadıyla sevilen ve tüketilen bir meyve çeşididir. Vişne sapları böbreğe, romatizmaya, kilo vermeye ve daha birçok rahatsızlığa iyi gelir.

Faydaları

– Yararlı yağlar ve tuzlar içerir, iltihap ve alerji önleyici, antiseptik ve temizleyici özellikleri vardır.

– Böbrek hastalıkları ve idrar yolu enfeksiyonu için birebirdir. Hatta böbrek taşlarını düşürmeye de yardımcı olabilir.

– Vişne sapının ürtiker ve astım gibi alerjik reaksiyonları tedavi etme özelliği vardır.

– Düzenli olarak vişne sapı tüketmek metabolizmayı dengeler ve fazla kilolardan kurtulmayı kolaylaştırır. Yağ yakar ve selülit görünümü tedavi ederek cildin elastikiyetini ve formunu düzenler.

– Vişne sapının sakinleştirici bir etkisi vardır. Kanınızı temizler, kolesterol seviyelerini düşürür ve kalbi güçlendirir.

– Vişne sapı eklem ağrılarına ve romatizmaya iyi gelir.

Vişne sapı kurutma yöntemi

İstenilen kadar vişne sapını vişneden ayırıp iyice yıkayınız. Daha sonra bir süzgeçte kurumaya bırakınız. Vişne saplarısüzülüp kuruduğunda gölge bir yere sermek sureti ile vişne sapları gazetenin üzerine serilir. Tahmini 2-3 gün kurumaya bırakılır. Kurutulmuş sapları cam kavanozda veya bez torbada saklayınız.

Vişne sapı çayı

Küçük bir tencereye 3 su bardağı su konulur. Vişne sapı, suyun içine atılır ve birlikte kaynatılır. Kaynayan vişne sapı 10-15 dakika kadar ısıtılmaya devam edilir. Hazırlanan bu sudan, günde 3 defa birer bardak içilmesi tavsiye edilir. Çok kısa bir süre içinde faydaları görülmektedir. Ancak sürekli ilaç kullanan hastaların doktorlarına danışıp daha sonra tüketmesi önerilir. Vişne sapı, aynı zamanda ağrılara da iyi gelmektedir. 4 Su bardağı suya 2 tutam vişne sapı atılıp 10-15 dakika kaynatın. Bu suda ayaklarınızı bekletin. Bu ayak ve topuk ağrılarınıza iyi gelecektir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Vişne Sapı Hakkında Her Şey

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x