VATANDAŞ FATURALARA ÇARPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizmet bedeli, dağıtım bedeli, KDV, katı atık, atık su bedeli adı altında Elektrik-su ve doğalgaz faturalarıyla vatandaşın soyulduğunu söyleyen CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Palaz, “Vatandaşımız, Tüketim bedeli kadar vergilendirmenin yapıldığı elektrik faturasını %100 zamlı ödemeye mahkum edildi; elektriğe şimdide su faturası eklendi. Katı atık ve atık su bedeliyle su %50 ödeniyor. Büyükşehir Belediyesinin, 2017 yılının Ocak ayında alınacağının sözünü verdiği katı atık bedeli neden 8 ay önce alınmaya başladı?şu anda halkımız, faturalara çarpılmış halde” diye tepki gösterdi.
Vatandaşın canını yakan faturalar, muhalefetin de gündemine girdi. Elektrik, su ve doğalgaz faturalarıyla vatandaşın soyulduğunu iddia eden CHP’li Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi İbrahim Palaz, “Vatandaş, bir değil üç koldan birden soyuluyor. TBMM’nin yasalaştırdığı kanunla elektrik faturasındaki soygun resmiyet kazandı. Şu anda elektrikte tüketim bedeli kadar hizmet ve KDV bedeli adı altında vergi ödeniyor. Elektriği %100 zamlı ödemeye mahkum olduk.”
Suda da benzer durumun yaşandığı, katı atık ve atık su bedelinin yüklenmesiyle Gönen halkının suyu %50 zamlı ödemeye başladığını aktaran Palaz, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, katı atık bedelini 2017 yılının Ocak ayında almaya başlayacağını beyan etmesine rağmen, sözünde durmadı. Katı atık bedeli 8 ay önceden alınmaya başladı. İşin ilginç olanı ise bazı faturalara katı atık bedeli eklenirken, bazı faturalarda katı atık bedelinin yer almaması. Arıtma inşaatı başladığı için de atık su bedeli alınmaya başlandı. 3-4 yıl öncesine kadar Balıkesir’in en ucuz suyunu kullanan Gönen, yapılan son zamlarla Bandırmalı kadar su faturası ödüyor.
Alım gücü düşen insanlarımızı her ay fatura korkusu sardı. Faturalarda düzenleme yapılmadığı takdirde Gönen ve kırsal mahallelerinde birçok vatandaşımızın hem elektriği hem de suyu kesilir” dedi.

Kaynak: İlk Haber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

VATANDAŞ FATURALARA ÇARPILDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x