VALİ YAZICI: BALIKESİR’İ 2023’E EL BİRLİĞİ İLE HAZIRLAYALIM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Ersin Yazıcı, Öğretmenevi Orkide toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına başkanlık etti.
Toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

İl düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu geliştirici, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla toplanan kurulda gündem maddeleri konuşularak karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

İSTİHDAMIN ARTMASINA YÖNELİK PROJELER ÜRETMELİYİZ
Balıkesir sanayisinin daha ileriye gitmesi adına gösterilen gayretlere destek olmaya çalıştıklarını aktaran Vali Yazıcı,  toplantının açılış konuşmasını yaparak, “Hem sanayinin gelişmesine hem de istihdamın artmasına yönelik gayretlerimiz devam ediyor. Bu konuda Balıkesir sevdalısı her kişi ve kurum elini taşın altına koymak, üzerine düşeni yapmak zorunda. Şimdi çalışma zamanı, çok çalışacağız. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. ” dedi.

ÖĞRENCİLERİN İŞ DENEYİMİ KAZANMALARI GEREKİYOR
Mesleki okullarda eğitim gören öğrencilerin iş deneyimi kazanmasına büyük önem verdiklerini bildiren Vali Yazıcı, “İlimizde istihdama yönelik kurs ve programlar, mesleki eğitimde açılacak ve kapanacak bölüm ve dallar konusunda kararlar alınarak bu kararlar doğrultusunda ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI DEVAM EDİYOR
Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun kararları doğrultusunda oluşturulan eğitim planı çerçevesinde istihdam garantili ve garantisiz kurslardan, Özel Politika Kurslarından, UMEM projelerinden, Hükümlü ve Eski Hükümlü Kurslarından, Engelli Kurslarından ve çalışanların mesleki eğitimi kapsamındaki kurslardan olmak üzere toplam 1.143 kişinin 2017 yılı içerisinde mesleki eğitim kurslarından yararlandığını belirterek, İşbaşı eğitim programlarından 3.546 kişinin faydalandığını ve 1.255 kişiye yönelikte girişimcilik eğitimleri düzenlendiğini ifade etti. Balcı, ayrıca bu dönem içinde Kamu Kurumları ile birlikte düzenlenen Toplum Yararına Programlardan 4.305 kişinin yararlandığını söyleyerek daha önce devam eden programlarla birlikte halen aktif olarak 2.028 kişinin bu programlarla çalışmakta olduğunu belirtti.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI FAALİYETLERİ
İŞKUR İl Müdürü Balcı, “Yapılan çalışmalar sonucu işyeri ziyaretleri, işveren talepleri, işe yerleştirmeler ile iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. 2017 yılı içerisinde 207 adet Eğitim Kurumu ve 9.781 adet iş yeri olmak üzere toplam da 9.988 ziyaret gerçekleştirilmiştir. Özel sektörde bu dönemde İŞKUR tarafından Balıkesir ilinde 14.387 kişi, Kamu da ise 108 kişi olmak üzere toplam 14.495 kişi işe yerleştirilmiştir. 187 Sınıfta toplam 8.194 öğrenciye İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyeti kapsamında bilgilendirme sunumları yapılmıştır. İş arama becerileri kapsamında 173 grupta toplam 8.578 kişiye iş arama becerileri eğitimleri verilmiştir.
BÖLGE VE İSTİHDAM DURUMU İNCELENECEK
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da, yeni dönem içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kurul gündemine getirilen mesleki eğitim alanında bölüm ve dal açma kapatma taleplerinin eğitim kurumunun bulunduğu bölge ve istihdam durumu göz önünde bulundurularak değerlendirildiğini söyledi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

VALİ YAZICI: BALIKESİR’İ 2023’E EL BİRLİĞİ İLE HAZIRLAYALIM

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x