Üniversite ile Bandırma Ticaret Odası arasında, öğrencilerin sektörle daha sıkı bağlar kurmasını ve iş hayatına daha donanımlı atılmasını sağlamak amacıyla önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
Bu anlamlı imza töreni, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşti. Protokol metnine üniversite adına Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Bandırma Ticaret Odası adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Çolak imza attı. Törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar da hazır bulundu.
Protokolün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, şunları dile getirdi:
“Bu protokolle birlikte, öğrencilerimizin staj yapma, kariyer geliştirme ve istihdam edilme fırsatlarını genişletmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda, girişimcilik ve inovasyon faaliyetlerine destek vererek üniversite-sanayi iş birliğini daha da kuvvetlendirmeyi ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yetkin insan gücünü yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra, çeşitli eğitimler, sertifika programları, sektör temsilcileriyle buluşmalar, kariyer etkinlikleri, çalıştaylar, konferanslar ve seminerler düzenlenmesi; hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ortak projelerin hayata geçirilmesi de planlarımız arasında yer alıyor.
Üniversitemizin iş dünyasıyla olan bağlarını daha da güçlendirecek bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”







Yorumlar kapalı.