TÜM: BASIN ÜZERİNDEKİ BASKILAR KALKMALIDIR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, basınını üzerindeki sansürün kaldırılmasının 108. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tüm “24 Temmuz 1908’de başlayan özgürleşme adımları ne yazık ki aradan 108 yıl geçmesine karşın hala istenilen seviyeye ulaşmamıştır. İktidarlarını korumak adına 21. yüzyılda da basın üzerindeki baskılar ve özgür medya yerine, yandaş medya yaratma girişimleri devam etmektedir” dedi.

Tüm “15 Temmuz darbe girişiminde gördük ki, Türkiye’nin yandaş medyaya değil özgür medyaya ihtiyacı var. Yaşanan acı gerçek şudur ki, Demokrasi korumak ve iktidarın sesini duyurmak, iktidar tarafından susturulmak istenen özgür medyaya düşmüştür. İktidar gibi darbecilerin hedefi de yine özgür medya olmuştur. Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki; özgür medya olmadan demokrasi olmaz. Eğer demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleşmesini istiyorsak, öncelikle bunun için kurumsal olarak basının özgürleşmesini sağlamalıyız. Basın halk adına iktidarı eleştirmek yerine, iktidarı alkışlama yarışına girdiği sürece, demokrasinin kurumsallaşması mümkün değildir” ifadesini kullandı.

Yerel basında dahil olmak üzere tüm basının özgürleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Tüm “Kamu adına görev yapan gazeteciler, ekonomik ve sosyal güvenceye kavuşturulmalıdır.  Yerel basınımızın üzerindeki resmi ilan baskısına bir an önce son verilmelidir. Yerel Basınımız ekonomik olarak da mutlaka desteklenmelidir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İlk Haber Gazetesi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TÜM: BASIN ÜZERİNDEKİ BASKILAR KALKMALIDIR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x