TÜBAD TURNUVASI BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek TÜBAD Basketbol Turnuvası’nın toplantısı gerçekleştirildi.

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun; “Bizim için çok mutlu bir gün. Çok değerli basketbol adamlarıyla birlikteyiz ve ben de 25 senedir diyabetle uğraşan bir çocuk doktoruyum. Çocuklardaki diyabetle bence yan ana gelebilecek en iyi spor dalı basketbol. Biz 20 yıldır İznik’te kamp yaparız diyabetli çocuklarla ve basketbol hep çok önemli yer tutar. Ben spor insanlarının centilmenlikleri karşısında hep hayran kalmışımdır. Bu nedenle bu ortamda bulunmak çok değerli. Diyabet çocuklarda da görülebilir. Bir çocuk diyabet olduğunda herkes şaşırır ama biz biliriz ki onlar da normal bir hayat sürdürebilir. Cumartesi günü bir Arkadaşım Diyabet gösteri maçı da olacak. Ünlü basketbol insanlarıyla bizim arkadaşlarımız da aynı salonda oynanacak.

Ne yazık ki toplum diyabeti çok iyi bilmiyor. Alper Saruhan var, ünlü bir basketbolcu olarak onun başına gelmiş Diyabet olunca hep sen artık başka bir yola yönel deniyor ama bu doğru değil. Biz şunu biliyoruz ki gerekenler yapıldığında Tip 1 diyabetliler normal bir hayat sürdürebilir. Yeter ki toplam onlara negatif ayrıcalık yapmasın. TİP 1 diyabetiler basketbol, tenis, futbol ve diğer sporları da yapabilirler. Aslında sporla birlikte daha kontrollü bir yaşam olur. Burada önemli olan diyabetle arkadaş olmak. Tüm sporlarda zaten centilmenlik, arkadaşlık vardır. Bizde de TİP 1 diyabetlilerin sporla arkadaş olup hayatlarını birlikte sürdürebileceklerini düşünüyorum. Cumartesi günü ünlü isimlerle TİP 1’lilerden oluşan 10 oyuncumuz bir maç yapacak. Bunlar farklı illerden gelecek” dedi.

Toplantıda bulunan diyabetli çocuklar Merve, Elif ve Ali de diyabetli olmanın kendilerine spor yapmakta asla engel olmadığını vurgularken, günlük yaşantılarında da hiç sıkıntı olmadığını ifade ettiler.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TÜBAD TURNUVASI BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x