Tırnak Yeme Tedavisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tırnak yeme tedavisi pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Bunun en temel sebebi de; hem ülkemizde hem de dünya üzerinde tırnak yiyen kişi sayısının bir hayli fazla olmasıdır. 3 ile 4 yaşları arasında başlangıç gösteren rahatsızlığın tedavisi mümkündür. Eğer siz de çevrenizde bir tırnak yeme rahatsızlığı varsa gerekli kuruluşlara ve uzmanlara başvurarak tedavi olabilirsiniz.

Tırnak yeme tedavisi ihtiyacı hissedenler toplumda genellikle küçük çocuklar olarak algılanmaktadır. Ancak bu tamamen yanlıştır. Çocukluk döneminde başlangıç gösteren rahatsızlık, tedavi edilmezse yetişkinlik döneminde de devam eder. Bu da hem fiziksel sağlık, hem de sosyal durum açısından kişiye önemli sorunlar açar hale gelmektedir. Dolayısıyla tedavisinin hızlı ve uzman kişiler tarafından yapılması önem arz etmektedir.

Tırnak Yemek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tırnak yeme tedavisi için acele etmenin pek çok sebebi vardır. Tırnaklarını yiyen kişilerin öncelikle diş sağlığında bozulmalar görmekteyiz. Çünkü bazı vakalarda sadece el tırnakları değil; ayak tırnaklarının yenildiğini ve koparıldığını da bilmekteyiz. Durum böyle olunca dişlerde şekil bozukluğu ön plana çıkmaktadır. Ayrıca kişi tırnağındaki mikropları midesine aldığı için bağırsak ve mide rahatsızlıkları sıklıkla görülebilmektedir. Tüm bu sorunlarla uğraşmamak için aşağıdaki tedavi yöntemlerini kullanmanızda fayda var:

  • Tırnak yeme tedavisi için farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Bu yöntemleri farklılaştıran durumlar ise vakanın yaşıdır. Çocukluk döneminde mi, yoksa yetişkinlik döneminde mi tırnak yenildiğine bakılarak bir tedavi yöntemi kullanılması gerekmektedir.
  • 5 aylıkken bile başlayan tırnak yeme sorunu genellikle çocuk vakalarda 3 ile 4 yaşları arasında gözlenmektedir. Bu durumda çocuklara uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemi uyarmamaktadır. Tırnak yiyen çocuğun uyarılması, çocuğa kızılması ya da bağırılması daha fazla kaygı bozukluğuna yol açacak ve tırnak yeme alışkanlığını arttırmaya sebebiyet verecektir. Çocukluk döneminde tırnak yiyenleri uyarmak yerine ellerini kullanarak farklı oyunlara, aktivitelere, işlere yönlendirmek yararlı bir davranış olabilecektir. Örneğin; 3 yaşında bir çocuk tırnağını yiyorsa hemen eline bir oyun hamuru vererek kuş, çiçek veya araba yapması istenebilir. Farklı renkteki oyun hamurları karıştırılarak çocuğun dikkati farklı yöne çekilerek tırnaktan uzaklaştırılabilir.
  • Tırnak yeme tedavisi sadece çocukluk döneminde uygulanan bir yöntem değildir. Çocukluk döneminde tedavi edilmeyen ya da daha sonradan yaşanılan hayat sorunları karşısında meydana gelen tırnak yeme vakaları için farklı tedavi yöntemleri kullanılabilir. Bu tedavilerin başında acı oje sürmek gelmektedir. Yetişkine acı oje sürülerek her tırnağını ağzına götürdüğünde dilinin yanması, ağzının tadı kaçması sağlanabilir. Böylece tırnak yemeyi bırakabilecektir.
  • Tırnak yeme sorunu yetişkinlerde çoğu zaman kaygı bozukluğu, dürtü kontrol yetersizliği, motivasyon eksikliği gibi psikolojik sorunlardan kaynaklı olarak görülebilmektedir. Bu sorunlar giderildiğinde tırnak yeme problemi de otomatik olarak ortadan kalkacaktır. Sorunların giderilmesi için psikolojik olarak destek alınabilir. Uzman bir psikologdan danışmanlık hizmeti almak tırnak yemenin de tedavisi haline gelebilir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Bozcaada'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tırnak Yeme Tedavisi

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x