Türkiye’den 23 İl’in MÜSİAD Şube Başkanı, Teşkilat Başkanı, Üye ilişkileri Başkanı ve Şube Müdürleri ile beraber Yerel Başkanlar Bölge Toplantısı MÜSİAD Bandırma Şubesi’nin ev sahipliğinde Eti Maden İşletmesi Misafirhanesinde gerçekleştirildi.
MÜSİAD Genel Merkezindeki “tazelenme” süreci kapsamında oluşturulan komiteler hakkında bilgi verildi. 1. Bölgede bulunan 23 şubeye komite görevleri açıklandı. Bandırma MÜSİAD Şubesi “Sanayi bölgeleri ve yerleşkeleri komitesi görevini üstlendi.
2 günlük programda 1.gün, üye İlişkileri Komitesi şube üyelerini işyerlerinde ziyaretlerde bulundu. 2.günde de Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli başkanlığındaki Yerel 1.Bölge Başkanlar Toplantısı gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan, MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Ali Şengül; “Bandırma Marmara denizinin güneyinde, Çanakkale, İstanbul, Bursa ve İzmir İlleri ortasında yer alan, toplam 54 mahallesi olan şehrimiz 154 Bin 359 nüfusa sahiptir. Etkin olarak Karayolu kullanılmakla beraber, denizyolu ve demiryolu ulaşımda rol almaktadır. Ayrıca Sivil havacılığa elverişli altyapıda bulunmaktadır. Bandırma-Bursa-Bilecik, Bandırma-Balıkesir-İzmir, Tekirdağ-Çanakkale-Bandırma Yüksek Hızlı Tren projesinin tamamlanmasıyla birlikte demiryolu ulaşımında önemli bir konuma da sahip olacaktır.
İstanbul’dan sonra Marmara Denizindeki en büyük 2. ve ülkemizin en büyük 5.limanı Bandırma’dadır. 12 metre derinliği ile 20 bin groston ’a kadar 15 adet geminin aynı anda yükleme ve boşaltma yapmasına imkân vermektedir. 9 farklı firma, 12 RO-RO gemisi ile Bandırma-Ambarlı ve Bandırma-Tekirdağ yönlerine günde 10 sefer düzenlenmektedir. Limanımız, kısa adı BALO olan (BATI ANADOLU LOJİSTİK ORGANİZASYONU) sınırları içerisinde olup, Anadolu’nun çeşitli merkezlerinden toplanan malları Avrupa’ya ulaştırılması için düşünülmektedir. 1997 Yılında Bandırma Organize Sanayi Bölgesi kurularak 2. Etap ile birlikte 354 hektar alana sahip olup firmaların tamamının faaliyete geçmesiyle birlik 3.000 kişiye istihdam sağlanacaktır. Şehrimizde bulunan 2 kombine Doğalgaz Çevrim santralinde 11,500 Gigavat/saat elektrik üretimi yapılmak suretiyle, bu miktar Türkiye’de üretilen toplam elektrik enerjisi miktarının yüzde 4,50’i kadardır. Yıl boyu devam eden rüzgârlı iklim yapısı, Marmara denizine paralel uzanan sırtlarında çeşitli kurumlarca rüzgâr enerji santralleri kurulmasına zemin hazırlamış ve 150 civarında rüzgâr tribünü ile elektrik enerjisi üretilmektedir.
Bandırma’da bor rezervi, deniz ulaşımıyla dünyaya gönderiliyor
Dünya bor rezervinin %73’ünü elinde bulunduran Türkiye’nin en önemli bor ürünleri üretim merkezlerinden biri olan Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü, Bandırma Limanı aracılığıyla bor ürünlerinin global alanda pazara sunarak Türkiye ve dünya ekonomisinin büyümesine katkı sağlamaktadır.
Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. kimyevi gübre üretimi konusunda, sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarındandır. Bunun yanı sıra beyaz et, dondurulmuş su ürünleri, yumurta, damızlık civciv, mermer ve taş işlemeciliği, tarım makineleri üretimi şehrimizin önde olan sektörleridir.
2015 Yılında kurulan Bandırma On yedi Eylül Üniversitemiz 6 yerleşkede 4 enstitü, 9 fakülte, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini 13.500 öğrencisi ile sürdürmektedir.
Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.