TERÖR ÇETELERİ BİR BİR TEMİZLENECEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Binali Yıldırım, olağanüstü hal kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Genel Kurul’a hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.

Meclis tarafından kabul edilen olağanüstü hal kararının, aslında demokratik düzene, milli iradeye karşı 15 Temmuz gecesi başlatılan silahlı darbe teşebbüsünün doğurduğu sonuçları ve yaptığı tahribatı ortadan kaldıracak tedbirleri almaya yönelik olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Geçmiş dönemlerdeki OHAL kararlarına baktığımız zaman, tedbirler vatandaşın yaşamını sınırlamaya ve vatandaşın hareket alanının kısıtlamaya yönelik tedbirlerdi. Ama 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsüyle millet Hükümetiyle, bütün siyasi partileriyle, Başkomutanıyla bir olmuş, beraber olmuş, kenetlenmiş ve bu darbe bozuntularını bertaraf etmiştir ve milletimiz rahat bir nefes almıştır. Bu süreç içerisinde çok insan, çok kurum büyük bir kadirşinaslıkla, ülke sevgisiyle bu kalkışma hareketine en net şekilde duruş sergilemiş ve Türkiye dünyaya bir demokrasi destanı yazdığını göstermiştir.

Kısacası, bugün alınan karar ile devlet millete değil, kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir. Bu olağanüstü hal ilanıyla devlet içine yıllardan beri kümelenmiş FETÖ çeteleri, terör çeteleri bir bir temizlenecek ve ülkemizin istiklaline, demokrasisine zarar vermeye kalkışan bu mihraklar bir daha ayağa kalkmamak üzere bertaraf edilecektir, amaç budur.”

Türkiye’nin en meşru bir şekilde karşı çıktığı ve sonunda da darbecileri yerle yeksan ettiği bu işte bile bazı dost bildikleri çevrelerden birtakım kafa karıştırıcı haberler geldiğini kaydeden Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

“Türkiye’nin ekonomisi üzerine birtakım oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Şunu herkes bilmelidir ki; Türk ekonomisi dünyaya açık bir ekonomidir, 15 Temmuz gecesi bu girişim olmasına rağmen ilk mesai gününde, Pazartesi günü normal piyasa şartları neyse borsasıyla, bankasıyla, finansal işlemleriyle hiçbir kesintiye uğramadan hayat devam etmiş ve bütün ekonomik faaliyetler sağlıklı bir şekilde yürütülmüştür. Bütün bunlar ortadayken, maksatlı bir şekilde Türkiye’nin risk primiyle oynamaya çalışma gayretlerini iyi niyetli olmaktan yoksun buluyoruz. Şu bilinmelidir ki: Bunlar acele ve maksatlı verilmiş kararlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar Türk insanı 15 Temmuz’da ortaya koyduğu dirayetle hem ülkesinde demokrasiyi kesintiye uğratmaktan kurtarmış, hem de güçlenen, kalkınan Türkiye’nin ekonomisinin bundan böyle de aynı kararlılıkla güçlenmeye devam edeceğini bütün dünyaya göstermiştir.”

Başbakan Yıldırım teşekkür konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu süreçte bütün siyasi partilerimiz başta genel başkanlar olmak üzere hakikaten takdire şayan bir duruş sergilemiş, şu Gazi Meclis’in çatısı altında bombaların bombalanma esnasında bile demokrasiden, milli iradeden asla ödün vermemiştir. Bizim siyasi parti gruplarından beklentimiz bu başlattığımız birlikteliğin süratle bu beladan kurtulmak için yapılacak düzenlemelerde de devam etmesidir. Özellikle yatırımlara, üretime, ekonominin büyütülmesine, reformlara yönelik getireceğimiz tedbirler OHAL düzenlemeleri dışında başlattığımız şekilde önümüzdeki haftadan itibaren devam edecek ve bunlarla birlikte de ülkemizin doğrusu hepimizin, insanımızın artık bu olayın etkisinden kurtulmasını temin edeceğiz. 15 ve 16 Temmuz gününü artık demokrasinin günü olarak kutlayacağız, bundan böyle demokrasi şehitlerimizi anma günü olarak kutlayacağız. Bir kez daha şu görülmüştür: Tankın gücü halkın gücü karşısında yetersiz kalmıştır, mağlup olmuştur. Cuntacılar conta yakmıştır ve yolda kalmıştır, halkın iradesi kazanmıştır.

Bir kez daha yüce Meclisimize, aziz milletimize bu asil duruşundan dolayı teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TERÖR ÇETELERİ BİR BİR TEMİZLENECEK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x