TEMA Vakfı’nın onursal başkanları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit, Karaca’nın doğum yeri Bandırma’da düzenlenen anlamlı programla anıldı.
TEMA Vakfı’nın onursal başkanları, merhum Hayrettin Karaca’nın vefatının altıncı yılı ve merhum Ali Nihat Gökyiğit’in vefatının üçüncü yılı dolayısıyla Bandırma’da anma etkinliği düzenlendi. Hayrettin Karaca’nın doğum yeri olan Bandırma’da gerçekleştirilen programa doğa gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi.
Etkinliğe ev sahipliği yapan TEMA Vakfı Bandırma İlçe Sorumlusu Esin Ekşi, yönetim kurulu üyeleri ve aktif gönüllülerle birlikte katılımcıları karşıladı. Programa ayrıca TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Nuray Yaşar ile Altıeylül, Gönen, Karesi ve Susurluk ilçe sorumluları katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Bandırma İlçe Sorumlusu Esin Ekşi, Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’in doğaya adanmış yaşamlarına dikkat çekerek, bu mirası yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı.
TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Nuray Yaşar ise konuşmasında, Hayrettin Karaca’nın doğduğu topraklarda gerçekleştirilen anma programının taşıdığı anlamı vurgulayarak, doğa sevgisinin yerelden ulusala yayılan güçlü bir bilinç oluşturduğunu belirtti.
Etkinlik kapsamında, Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’in sözlerinden oluşan video gösterimleri izletildi. Kurucularla geçmiş yıllarda bir araya gelen gönüllüler anılarını paylaşırken, programda duygusal anlar yaşandı.
Anma programının ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yer göstericiliği ve Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin desteğiyle, kurucuların anısını yaşatmak amacıyla dört adet ıhlamur fidanı toprakla buluşturuldu.
HABER MERKEZİ
Bir önceki yazımız olan Balıkesir Büyükşehir’in yeni imar yönetmeliği ele alındı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.