TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMIMIZ ŞAMPİYON OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Büyük Britanya’yı 76-69 yenen Türkiye Erkek Milli Takımı şampiyon oldu.

İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde, Türkiye ile Büyük Britanya karşılaştı.

İLK PERİYOTTAN ÜSTÜNLÜĞÜ ELE ALDIK
Ay-yıldızlılar, ilk periyotta özellikle kaptan Özgür Gürbulak’ın attığı sayılarla rakibine üstünlük kurdu. Oyunun hakimi olan Türkiye, ilk çeyreği 18-10 önde kapattı.

İkinci periyodun başında Büyük Britanya farkı indirmeye çalışsa da bu çeyreğin son dakikalarında etkisini artıran milliler, soyunma odasına 36-24 üstün girdi.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Özgür Gürbulak’ın asistleriyle yıldızlaştığı üçüncü periyodu 58-49 önde bitiren Türkiye, mücadeleden de 76-69 galip ayrılarak organizasyonu namağlup şampiyon tamamladı.

ÖZGÜR GÜRBULAK MAÇIN EN SKORERİ OLDU
Maçın tamamında sahada kalan Özgür Gürbulak, 25 sayıyla mücadelenin en skorer ismi olurken, 12 asist ve 6 ribauntla yıldızlaştı. Ay-yıldızlılarda Cem Gezginci 14, Selim Sayak 13, Ferit Gümüş ile İsmail Ar sekizer, Deniz Acar 6 ve Fikri Gündoğdu 2 sayı kaydetti.

DAHA ÖNCE 3 FİNAL OYNADIK
Turnuvada ilk şampiyonluğunu elde eden milliler, daha önce finale çıktığı 3 karşılaşmada da rakiplerine yenilerek ikinci olmuştu. Ay-yıldızlılar, 2013 ve 2015’te Büyük Britanya ve 2009’da İtalya karşısında finalde kaybetmişti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMIMIZ ŞAMPİYON OLDU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x