TAŞERON EMEKÇİLERİN TOPLU SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediyesinde çalışan taşeron işçilerin toplu iş sözleşmeleri Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen imza töreni ile imzalandı.

Törene Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur, Mehmet Sert, İsmail Ay, Belediye Meclis Üyeleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan, Balıkesir Genel-İş Şubesi Başkanı Hüseyin Hilmi Ovalı, Siyasi Parti Temsilcileri, Sendika Temsilcileri ve Belediyede çalışan işçiler, memurlar ve vatandaşlar katıldı.

Taşeron işçilerinin bir an önce kadroya geçmesinin gerektiğini belirten Başkan Mirza; “ Gelirlerin azalmasını bahane etmeden hem projelerimizi gerçekleştiriyor hem de emekçilerimizin haklarını veriyoruz. Çalışanlarımız maaşlarını bir gün bile geciktirmiyoruz. Onlardan da aldıkları maaşların haklarını vermelerini istiyoruz. Çünkü emek en kutsal değerdir ve kimsenin emeği yok sayılmamalıdır. Belediyemizdeki taşeronlar asgari ücretin %50’sinden fazla ücret almaktadır. Biz bunu sağlıyoruz ancak yeterli bulmuyoruz. Taşeron İşçilerde diğer işçilerle eşit şartlara sahip olması gerektiğine inanıyorum. Hükümetten seçim öncesi verilen sözlerini tutmalarını istiyoruz. Biz taşeronlarımızın sendikalaşmasını sağladık. Ancak tüm hakları da eşit ve adil bir şekilde elde etmelerini istiyoruz. Bugün burada sizlerin huzurunda taşeron emekçilerimizin emeklerinin karşılığını vererek toplu sözleşmeye imza atmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni sözleşmemizin çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törende taşeron işçiler, Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya Taşeron Dostu Başkan Ödülü ve çiçek takdim ettiler.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

TAŞERON EMEKÇİLERİN TOPLU SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x