SU GÜNÜ ÇOCUKLARLA KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BASKİ Genel Müdürlüğü Strateji ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı Ece Amca İlköğretim Okulunda bir etkinlik gerçekleştirdi. Çocuklara suyun önemi ve tasarrufu konularının ön planda tutulduğu etkinlikte çocukların suya ilişkin merak ettikleri sorular tek tek cevaplandırıldı. Etkinliğin ardından çocuklara BASKİ tarafından hazırlatılan armağanlar dağıtıldı.

Dağıtılan armağanların içinde yazılı olarak çocuklara seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; çocuklara suyun önemini anlattığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hayatımızda bazen çok önemsemediğimiz, kıymet vermediğimiz, her an elimizin altında bulunan şeylerin değerini kaybedince anlarız. Kanaatimce su da bunlardan biridir.

Düşünsenize, su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. Suyun olmadığı yerde ne temizlikten, ne yeşil bir çevreden söz edilemez. Suyun kıymetini, sanırım hepimiz susuz kaldığımızda daha iyi anlıyoruz.

Balıkesir, su konusunda Türkiye’nin şanslı illerinden biridir. Gerek termal kaynaklarımız, gerek doğal su kaynaklarımız konusunda Türkiye’deki pek çok ilden daha iyi durumdayız. Ancak bu durum, kaynaklarımızın sınırsız olduğu anlamına gelmez. Çünkü su sınırsız bir kaynak değildir.

Dünyada bulunan suyun sadece yüzde 3’ü kullanılabilir sudur. Bu suyun da önemli bir kısmının buzullarda ve yer altında olduğu düşünüldüğünde, sadece yüzde 0,5’lik bir su potansiyelimiz olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu sınırlı su kaynağının ihtiyaçtan fazla kullanılması, aşırı kirletilmesi, küresel ısınma, besin zincirinin bozulması gibi nedenlerle her geçen gün azaldığı hepimizin bildiği bir konudur.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre günümüzde evine yakın güvenli su kaynağına sahip olmayan yaklaşık 663 milyon insan yaşamaktadır. 1 milyar insan ise temiz su kaynağına sahip değildir.

Bizler Balıkesir’de temiz suya sorunsuz bir şekilde ulaşan şanslı kesimdeyiz. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) hepimizin evlerine, iş yerlerine, okullara, hastanelere temiz içme suyu temin ediyor. Kanalizasyonlarımız sorunsuz çalışıyor, atık sularımız uygun bir şekilde bertaraf ediliyor. Daha güzel, huzurlu, yaşanabilir bir Balıkesir için Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanlarıyla çalışıyor.
Sizlere düşen, bu sınırlı kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanmak, gelecek nesillere de temiz su kaynaklarını bırakmaktır. Bu konuda sizlerin gereken özeni göstereceğine yürekten inanıyorum.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

SU GÜNÜ ÇOCUKLARLA KUTLANDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x