Sigara Cildinizde Kalıcı Hasar Bırakabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigaranın etkisi ile ciltte matlaşma ve koyulaşma yerleşerek cildin asıl rengi haline geliyor diye belirten Dr. Yelda Bice, sigara kullananları uyardı.

Sigara vücutta yarattığı toksik etki ile bir çok organa zarar verdiği gibi cilt rengine ve dokusuna da zarar verir. Ayrıca ciltte yarattığı toksik etki ile ciltte yaşlanma sürecini de hızlandırmaktadır. Sigaranın cilt üzerindeki etkilerinin kritik sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Yelda Bice, sigara kullanımı ile ortaya çıkan ciltteki renk ve doku değişimini anlattı.

Yaşlandıkça sigaranın yan etkileri de katlanarak artıyor
Akciğer, kalp ve tüm organların yanı sıra sigara kullanımından en çok etkilenen bölgeler arasında cilt dokusunun da olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Bice, ” Erken yaşta sigara kullanımı ile ciltte renk değişimi gözlemlenmektedir. İlerleyen yaşlarda vücutta sigaranın da yarattığı toksik etki ile ve yapı taşlarını yenileme gücünün giderek azalması ile ciltte kalıcı renk değişimi, kırışıklıklar, cildin tipine göre siyah nokta ya da kurulukta artış, lekeye yatkınlık, düşme sarkmaya eğilimde artış, en çokta dudak çevresi ciltte kırışıklıklarda artış meydana gelebilmektedir. Cildin yenilenme ve renk tonlamasına yönelik uygulamalar yapılsa da sigara kullanımı arttıkça yapılan uygulamalar kısa süreli sonuçlar vermektedir” şeklinde bilgilendirdi.

Vitamin desteği ile cilt eski yapısına kavuşturuluyor
Prp, mezoterapi ve cilt altı vitamin uygulamaları ile cildin canlılığının artırılabileceğini, yapılan lazerli peelingler ile de cilt tonlaması ile cilt rengini eşitleme ve yeni kollajen üretimi tetiklenerekte cilt üzerindeki sigaranın toksik etkilerini geriletmenin mümkün olduğunu belirten Uzm. Dr. Bice, sigara kullanan bireylerin bu uygulamaları sigarayı bıraktıktan sonra da devam ederler ise daha kesin sonuçlar alındığını belirtiyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Sigara Cildinizde Kalıcı Hasar Bırakabilir

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x