SEVGİYLE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA SEVGİ İLE DEVAM EDELİM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Otizmli çocuklar pazarda sebze meyve sattı.
Balıkesir Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanlığınca kendilerine tahsis edilen tezgâhın başına geçen otizmli çocuklar, havuç, portakal, muz, marul ve diğer sebzelerin satışını yaptı.
Balıkesir’de otizmli çocuklar, sebze ve meyve sattı. Karesi pazar yerinde satış yapan minikleri Vali Ersin Yazıcı’da ziyaret ederek, alış-veriş yaptı.
Bu sinerjinin toplumda daha yüksek düzeyde otizm farkındalığı oluşturmasını dileyen Vali Ersin Yazıcı, otistik çocukların toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının, tüm toplumu zenginleştireceğini ve güçlendireceğini kaydetti.
Çok Güzel Bir Etkinlik Düzenlendi
Çocukların sosyal ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere hayatın her alanında yer alması gerektiğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Amacımız otizmli çocuklarımızı hayata kazandırmak, otizmle ilgili farkındalık oluşturmak ve toplumun her kesimine otizmin ne olduğunu anlatmaktır. Bugün çok güzel bir etkinlik planlandı. Dışarıya çıkamayan çocuklarımız şu anda tezgâhın başında satış yapmaktalar. Bu çok güzel bir şey.” ifadesini kullandı.

Otizm Aşılamayacak Bir Sorun Değil
Çocukların ilgiyle, sevgiyle, eğitimle önümüzdeki yıllarını daha kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışmalar yapmak gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, birlikte hareket edildiği takdirde otizmin aşılamayacak bir sorun olmadığını dile getirdi.

Hep Beraber Sahip Çıkmamız Gerekiyor
Son yıllarda sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak engelli bireylere önemli haklar sağlandığını kaydeden Vali Yazıcı, “Biz inanıyoruz ki toplumda otizmin farkındalığı oluşursa ve toplum çocuklarımıza destek verirse yani sevgiyle çıktığımız yolda sevgi ile devam edersek bu özel çocuklarımız da çok başarılı olurlar. Otizm için toplumsal bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var. Otizmli çocuklara hep beraber sahip çıkmamız lazım.”dedi.

Bilinen Tek Tedavi Yöntemi Özel Eğitimdir
Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini hedeflediklerini ifade eden Vali Yazıcı, “Her çocuğumuzun, en iyi eğitimi alması bizim öncelikli hedefimizdir. Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Özel Eğitim Uygulama Merkezlerimiz, özel çocuklarımızın topluma kazandırılmasında ve onların eğitimlerini en iyi şekilde almaları için gücümüze güç katmaktadır. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gidiyor. İlimizde de bunun yansımalarını görüyoruz. Güçlü ve dinamik bir yapıya sahip devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirerek, duyarlılık ve farkındalık oluşturma yolunda ilerlemeye devam edecektir.” dedi.

Otizmli çocukların tezgâhından alışveriş yapan vatandaşlar da etkinliği oldukça anlamlı bulduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

SEVGİYLE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA SEVGİ İLE DEVAM EDELİM

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x