Selülit Nedir ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selülit, cilt altı bölgede bağ dokusu ile çevrili olan yağ hücrelerinin artarak bağ dokuyu germesi ve beslenmesi bozulan bağ dokuda oluşan değişimler sonucu derinin esnekliğini kaybetmesidir. Genetik yatkınlık, hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme gibi faktörler selülit oluşmasına neden olur. Ayrıca aşırı ve düzensiz kilo alıp verme, hamilelik de selülit oluşumunun nedenlerindendir.

Selülit masajı

Selülitin gitmesi için masaj oldukça önemlidir. Ancak masaj uygulamasında deneyimsiz eller, sert ve oldukça kuvvetli uygulanan masajlar, yarardan çok zarar getirir. Selülitli bir cildi aşırı bastırarak yağ hücrelerini ezmek onları yok etmeye yaramaz. Doğru bir selülit masajı yüzeyde kalmalı ve acı hissi vermemelidir.

Evde selülit masajı

Masaja başlamadan önce de bu bitkisel yağlara vücudunuzun alerjik bir reaksiyon gösterip göstermediği test edilmelidir. Ayaktan başlayarak yumuşak ve hafif hareketlerle diz, baldır ve kalçalara kadar devam edilir. Böylece bozuk kan dolaşımının yeniden düzenlenmesiyle, hücrelere daha iyi oksijen gitmesi ve toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlanır. Kendinize yaptığınız bu masajların başarı göstermesi, sizin mümkün olduğunca nazik ve narin dokunuşlarla selülitlerinize uyguladığınız masaj teknikleriyle mümkündür.

Selülit masajında kullanabileceğiniz doğal yağlar

Masaj için aldığınız yağı kolunuzun dirsek bölgesine sürüp en az 20 dakika beyleyip alerjiniz olup olmadığına bakın. Eğer yağı sürdüğünüz bölgede herhangi bir kızarıklık ya da kabarıklık yoksa vücudunuzun bu yağlara alerjisi yok demektir. Gönül rahatlığıyla masaj yapmaya başlayabilirsiniz.

– Nane yağı

– Jojoba yağı

– Rezene yağı

– Buğday yağı

– Zambak yağı

– Limon yağı

– Susam yağı

– Çemen yağı

– Ardıç yağı

– Lavanta yağı

– Keten yağı

– Biberiye yağı

– Portakal yağı

Diğer yöntemler

– Karboksiterapi

– Mezoterapi ile Lipoliz

– Mezoterapi

– Pressoterapi (Lenfatik Drenaj)

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Selülit Nedir ?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x