Vali Ersin Yazıcı, 26. Uluslararası Ayvalık Engelliler Kültür, Sanat ve Spor Etkinliklerine katıldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Ayvalık Engelliler Kültür, Sanat ve Spor Etkinliklerine Vali Ersin Yazıcı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Gültekin Sertar Tolay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Devlet Personel Daire Başkanlığı yetkilileri, yurt genelindeki 81 ilden gelen yaklaşık bin civarındaki engellilerle bağlı bulundukları dernekler ve engelli aileleri hazır bulundu.
ENGELLİ KARDEŞİM SADAKA KÜLTÜRÜ DEĞİL, HALK EKSENİDİR
Ayvalık Belediyesi Bando Takımı eşliğinde; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi; engellilerin sorunlarının evrensel bir olgu olduğunu vurgulayarak, “Engellilerin sorunları tüm toplumun sorumluluğundaki sorunlardır. Çok değerli Cumhurbaşkanımızın, ‘Engelli kardeşim sadaka kültürü değil, halk eksenidir.’ Şeklindeki sözleri bizim için çok değerli ve gönlümüzü okşamıştır. Cumhurbaşkanımız bu sözleriyle; engellilerin üretime katılma hakkı, eğitim hakkı ile yasal çerçevelerde engellilere verilen hakların olduğuna işaret etmiştir. 2005 yılında engelliler için devrim niteliğinde olan Engelliler Yasası hayata girmiştir. O güne kadar engellilerimizde olmayan haklar bu yasa ile bizlere kazandırılmış ve Türkiye’deki engelliler Avrupa’daki engellilere verilen haklara sahip olmuşlardır.” dedi.
AYVALIK 26 YILDAN BERİ EVSAHİBİ
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; 26 yıldan bu yana Türkiye’nin dört bir yanındaki engellileri Ayvalık’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ayvalık; 26 yıldan bu yana bu şenlikleri büyük bir heyecanla gerçekleştiriyor ve yapıyor. Her yıl bu şenliklere Ayvalık halkının yanı sıra, turizmcilerimiz de tam destek vermektedir. 26 yıldan bu yana bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
AYVALIK’TA ÇİÇEKLER AÇTI
Vali Ersin Yazıcı da, engellilerin Ayvalık’a gelmesiyle, bu güzel beldede çiçeklerin açtığını savunarak, “Türkiye’nin en güzel köşelerinden biri olan Ayvalık’ımız, engellilerle birlikte çok daha güzel bir hale geldi. Hediye gibi geldiniz, hoş geldiniz. Bu güzelliği yaşanmasını sağlayan bu güne kadar bu şenliklerin yapılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şunu çok iyi biliyoruz ki; sizin bizlerden hiçbir farkınız yok. Siz engelliler bizlerden zaten bir ayrıcalık istemiyorsunuz. Bunun da bilincindeyiz. Biz devletin tüm mekanizmaları olarak engelli kardeşlerimizi bizimle aynı koşullarda yaşama olanaklarına kavuşturabilmek için uğraşıyoruz. Engellilerin özel bir ayrıcalık istemediklerinin farkındayız. Engellilerin engellerinden dolayı aynı yaşam standartlarına kavuşturabilmek bizim görevimiz. Bu yolda ilerliyoruz. Devlet, sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte inşallah güzel Türkiye’mizde engellilerimizle eşit koşullarda, birbirimizi üzmeden, herkesin gönlünce yaşadığı bir ülke haline gelmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
YOĞUN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLMEKTEDİR
Devletimizin, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için yoğun çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali Yazıcı, “Devlet olarak, engelli bireylerin tüm yaşamsal aktivitelerinde kendilerine hayatı kolaylaştırıcı çalışmaları tam bir diyalog ile gerçekleştireceğimizi belirtirken, herkesin her an engelli olabileceği realitesinden hareketle tüm vatandaşlarımızın duyarlılığıyla engellilerimize ilgisini esirgemeyeceğine inanıyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından tören; Ayvalık Bandosu’nun eşliğinde, festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin dört bir yanından ilçeye gelen engelli grupların resmi geçişi ile sona erdi.
Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.