Suriye’de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep’in Tel Rıfat ilçesindeki iki köye düzenlediği hava saldırısında 15 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi. AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus jetleri Halep’in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Tel Rıfat ilçesine bağlı Kafr Kelbin ile Kafr köylerine saldırı düzenledi.Sivil savunma ekipleri yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıların çıkartılması için çalışma yürütüyor. Şimdiye kadar ekipler 15 kişinin yaşamını yitirdiğini, 22 kişinin de yaralandığını belirledi.

Tel Rıfat Yerel Komite üyesi Hüseyin Ebu Mahmud, Rus uçaklarının Tel Rıfat ve çevresindeki köylere 20’den fazla hava saldırısında bulunduğunu söyledi.

”Ruslar bölgede etnik temizlik yapıyor”

Rusların özellikle ılımlı muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri bombaladığına işaret eden Mahmud, ”Ruslar bölgede etnik temizlik yapıyor. Halep’in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe, belde ve köyleri bombalayarak boşaltmaya çalışıyorlar. Ruslar, Azez’in doğusunda terör örgütü DAEŞ, ilçenin güneydoğusunda ise PYD’nin ilerlemesi için muhalif bölgelere saldırıyor” dedi.

Rus uçaklarının Anadan, Hayan, Beyanun, Kafr Hamra, Tel Rıfat, Minniğ ile Azez çevresinde muhalif bölgelere yoğun bir şekilde saldırdığını hatırlatan Mahmud, ”Rusya’nın hedefi, PYD güçlerinin batıdan doğuya ilerlemesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Muhaliflerin, Tel Rıfat ilçesini bombalayan uçaklara karşılık verdiğini aktaran Mahmud, Azez’in kuzeybatısındaki Minniğ beldesi ile Minniğ Askeri Havaalanı çevresinde muhalifler ile PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD güçleri arasında çatışmalar yaşandığını dile getirdi.

Dera Kenti de bombalandı

Öte yandan, ülkenin güneyindeki Dera kentinde Rusya ve Suriye savaş uçaklarının ortaklaşa düzenlediği hava saldırılarında 6 sivilin öldüğü, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya ve rejime ait uçaklar Dera’ya bağlı beldeler ile çevresindeki farklı yerlere saldırılar düzenledi. Söz konusu saldırılarda 6 sivil hayatını kaybederken, 2’si çocuk biri kadın onlarca kişi yaralandı.