‘ROBOTİK OTOPARK’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapımına Kasım 2015’te başlanan ve yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan akıllı otopark sistemlerinin Türk firması San Park tarafından dünyada ABD San Diego kentinden sonra Türkiye’deki ilk uygulaması Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp faaliyete geçirildi. Robotik Otoparkı büyük beğeni topladı.

TERÖRE LANET

Akıllı kent uygulamasının gereklerinden olan akıllı otopark sistemlerinin ürünü ‘Robotik Otopark’, Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa yaptırılan aynı zamanda ülkenin en büyük çocuk eğlence merkezi özelliği taşıyan Çocuk Köyü’nden sonra yine Türkiye’de ilk defa ve Balıkesir’de faaliyete geçirilen modern otopark sistemi. Büyükşehir Belediyesi ile birçok ilk, yeni ve kalıcı hizmetlere kavuşan Balıkesir, modern otopark anlayışını da kente getirmiş oldu. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sözlerinin başında terörü lanetledi. Başkan Uğur, “Terörü en şiddetli şekilde lanetliyorum. Şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda yaşıyoruz, eğer biz bugün burada bu etkinlikleri yapıyorsak, bu modern otoparkları açabiliyorsak şehitlerimiz sayesinde. Bugün ülkenin korunmasında şehit olan askerlerimiz polislerimiz sayesinde bugün burada huzur ve güven içerisinde bu açılışları yapabiliyoruz. Balıkesir şehitler diyarı, Çanakkale’de en fazla şehit veren illerden bir tanesi Balıkesir. O dönemde Balıkesir Lisesi mezun vermemişti. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “HAYAL EDİYORUZ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, akıllı otopark sistemlerinin her bakımdan büyük kazanç olduğunu ifade etti. Balıkesir’de 84 araç kapasiteli Robotik Otoparkının 183 metrekare alanda kurulu olduğunu kaydeden Uğur, konvansiyonel bir ortamda aynı araç sayısı için en az 2 bin metrekare alana ihtiyaç olacağını, akıllı otopark ile bu kadar aracın 183 metrekare alanda en güvenli ve modern bir şekilde park ettiğini belirtti. Projeleri önce hayal ettiklerini sonra projelendirip hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü;
“Yapılan  bir araştırmaya göre trafikte gezen araçların yüzde 30’u sadece park yeri aramak için geziyormuş. Dolayısıyla, trafik yoğunluğunun en önemli sebeplerinden birisi olarak yeterli otopark imkanının olmayışı gösteriliyor. Uzmanlar çözüm içinse, daha fazla park yeri yaratarak hem trafiğin rahatlatılabileceğini, hem de çabuk ve kolay park imkanının sağlanacağını söylüyorlar. Robotik Akıllı Park Sistemleri, konvansiyonel park etmeye göre, daha az yer gereksinimi ile park sorunlarına uygun çözümler sunabilmektedir. Bu da daha fazla yeşil alan, daha fazla sosyal alan uygulaması için, daha fazla yaşam alanı ayırabilmek demektir. Bu akıllı parklarla hemşehrilerimiz araçlarını ; kirli, kuytu ya da karanlık park alanlarına, açık alanda kar dolu gibi doğa koşullarında ya da hırsızlık tehlikesi bulunurken park etmek yerine, arabalarını daha güvenli, temiz ve en ileri teknoloji ürünü sistemlerle park etme imkanı elde edecekler. İlkini inşa ettiğimiz bu otoparkımız, çoklu sensörler ve üçlü güvenlik sistemi ile donatılmıştır. Kendi arızasını teşhis edebilen yapay zekaya sahip kontrol ünitesi sayesinde güvenlik seviyesi mükemmele ulaşmıştır. Araçları çevresel etkenlerden korumak için dış kaplama yapılmıştır. Aynı anda birden çok aracı yerleştirme veya teslim etme işlemi yapılabilmektedir. Geleneksel bir otoparka kıyasla 12 kat daha az yer kaplıyor. Burası 183 metrekare alana kuruldu. Buraya 84 araç sığıyor, yani bir araca 2metrekare alan. Biz bunu eski konveksiyonel sistemle yapsaydık 1 araç için 25 metrekare, 84 araç için en az 2 bin metrekare alan gerekiyordu. Biz bunu sadece 183 metrekarede hallediyoruz. Dünyada sadece Amerika’da San Diego şehrinde olan otopark Türkiye’de Balıkesir’de, Balıkesirlilere hayırlı uğurlu olsun. Bizler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak vizyon projelerimizi, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiğimiz projelerimizi bir bir açılışını gerçekleştiriyoruz. Balıkesir’deki bütün otoparkları bu şekilde otomatik akıllı park haline dönüştüreceğiz inşallah. Buna gücümüz var, irademiz var, bunu yapmaya vizyonumuz var. Hayal ediyoruz gerçekleştiriyoruz.”

ÇAY DERESİ 1. ETABI 29 EKİM’DE AÇILIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri ve devam eden çalışmalarına da değinen Başkan Uğur, “Sorumluluk alanımızdaki bütün seslere kulak veren, katılımcı, hoşgörü ve eşitlik ilkesine bağlı, hizmet kalitesinde her gün çıtayı daha yükseklere taşımayı hedefleyen, ekip ruhuna inanan, insana yatırımın öncelikli görevi olduğunu daima akılda tutan bir anlayışla hareket ediyoruz” dedi.
Çay Deresi Rekreasyon Alanı ile ilgili çalışmaların son sürat devam ettiğini belirten Uğur, bu projenin ilk etabının 29 Ekim 2016 tarihinde açılışının yapılacağını müjdeledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Şehrin altyapısını yeniliyoruz, Arıtma ve Katı Atık Bertaraf tesislerimizle suyun, havanın ve çevrenin kirlenmesini önlüyoruz. Üniversitelerle yaptığımız işbirliği ile trafiği gelişmiş kentlerle aynı düzeye çıkartıyoruz. ‘Akıllı Kent’ uygulamasını şehrin gelişimi için bir bir devreye sokuyoruz. Projelendirip inşasına başladığımız Çay Deresi Rekreasyon alanımızdaki Fuar ve Kongre Merkezimiz. Şu anda rekreasyon alanımız Çay Deresi’nde 9 müteahhit çalışıyor. İnşallah ilk etabını 29 Ekim 2016’da açacağız. Ticaret Odamız da Kongre Merkezimize taşınacak. Öyle bir kongre merkezi ve salon yapıyoruz ki, bir sanatçı konser vereceği zaman diyecek ki ben Balıkesir’deki kongre merkezinin salonunda konser veririm diyecek. İnşallah bu kongre merkezimizdeki amfi salonumuz marka bir salon olacak, Türkiye’nin en güzel salonlarından bir tanesi olacak. DSİ’nin yapmış olduğu köprüler, ıslahıyla ilgili yaptığı çalışmalar var, başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız olmak üzere Bölge Müdürümüze ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyoruz.  Allah razı olsun, Allah devletimize miletimize zeval vermesin. Devletimizin gücünü arkamızda hissediyoruz. Millet devlet el ele yerel yönetimlerle birlikte bu hizmetleri yapıyoruz. Yine Sayın Veysel Eroğlu’nun verdiği destekle Hayvan Barınağı yapıyoruz, 460 dönüm ormanlık alana, onu da açacağız yakında. Önümüzdeki günlerde atacağımız temeler var, Ayvalık Cunda Köprüsü’nün ihalesi 12 Nisan’da. Bundan başka, OSB’ye yakın Kesirven Mahallesi civarında modern bir Sebze Meyve Halinin temelini atacağız. Çayırhisar mevkisinde Fen Deposumuzun ihalesi yapıldı, temelini atacağız. Altınoluk’ta arıtma tesisini büyütüyoruz, ihalesi 5 Nisan’da. Susurluk Buzağılık Köprüsü ve Fırıntaş’ımızın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikası bitmek üzere, yakında inşallah onları da hizmete sokacağız. Çocuk Köyümüz; Balıkesirli çocuklarımızın, yazın serin, kışın sıcak bir ortamda gönüllerince eğlenebilecekleri bir yaşam ve eğlence alanı olarak çocuklarımızın hizmetindedir. Türkiye’de ilk defa, 800 çocuğumuzun aynı anda eğlenebildiği bir merkez. Sadece Balıkesirli çocuklar değil, çevre ilerden de birçok çocuk gruplar halinde Çocuk Köyü’nü ziyarete geliyor. Orada ebeveynleriyle birlikte keyifli vakitler geçiriyor.”

KUVA-Yİ MİLLİYE KAVŞAĞI PAZARTESİ AÇILIYOR..
BAŞKAN UĞUR: “İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Emniyet Müdürlüğü civarındaki Kuva-yi Milliye Kavşağı’nın da yapımının tamamlandığını, kavşağın pazartesi günü açılışını yapacaklarını açıkladı. Kavşağın Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’in ilk kavşağı olduğunu belirten Başkan Uğur, kavşakla ilgili yapılan spekülasyonlara da cevap verdi.  “İş bilenin kılıç kuşananın” diyen Başkan Uğur, şöyle konuştu;

“İnşallah Pazartesi günü Emniyet Müdürlüğü civarındaki ‘Kuva-yi Milliye Kavşağımız’ trafiğe açılacak. Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’in ilk kavşağı.  Bunun üzerinden çok spekülasyon yapılıyor, bazıları gidiyor Ankara’dan soruyor, kulağınızı ters göstermeyin, gelin Belediyemize sorun, bu kadar çok zahmet etmeyin, ben Belediyemize davet ediyorum. Ama, onların niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Aklı sıra siyaset yapıyor, öyle siyaset olmaz. Öyle siyaset yok. Kuva-yi Milliye Kavşağı, arkasından gelecek olan Hastanenin Kavşağı, yine İstasyon Meydanı’ndaki kavşak. Biz bunları önce hayal ettik; Balıkesir’in trafiğini ve insanlarımızı nasıl rahatlatırız diye düşünüp hayal edip projelerini yaptık ve Karayollarına devrettik. İş bilenin, kılıç kuşananın. Yapana değil, yaptırana bak. Hayal ettik yaptırdık. Aynı şekilde Çay Deresi, 100 milyon TL.’den fazla para harcıyoruz oraya. Sayın Bakanımızın talimatları ile DSİ Bölge Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nden Başçeşmeye kadar ikinci etabı başlayacak. Projesi hazır. İş bilmek bu işte. Biz iş istemesini de, yapmasını da biliyoruz. Bu projelerin parasını Büyükşehir Belediyesi verdi. Büyükşehir Belediyesi bu projeler için 600 bin TL proje şirketine ödedi. Kuva-yi Milliye Kavşağı için biz de buraya Büyükşehir olarak 5 milyon TL harcadık, Balıkesirlilere helal olsun, 5 değil 500 milyon TL bile az Balıkesirliler için. Bunları gidip Ankara’da Meclise soru önergesi vererek bir taraftan Meclisi, bir taraftan Ulaştırma Bakanlığını, bir taraftan Hükümeti işgal ediyorsun, Valiliği meşgul ediyorsun. Sırf bunu öğrenmek için 100 kişi uğraşıyor, bu akıllı bir iş değil. Gel merak ediyorsan bize sor söyleyelim. Daha bunlar milletvekilliğinin ne olduğunu anlamadı. 4 yıl geçer bu kafayla milletvekilliğini anlamaları da mümkün değil. Şimdi Hastane Kavşağına başladık, şu anda 18 tane fore kazık çakıldı. Allah’ın izniyle bu işlerin hepsi teker teker tamamlanıyor. Ben bu arkadaşlara bir şeyi hediye etmek istiyorum; gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var doğruyu konuşmazlar. Gözleri görmeyen, kulakları duymayan, dilleri doğruyu konuşmayanlara, işte görüyorsunuz, 24.5 metre, hediye ediyorum onlara, armağan olsun. Biz bu akıllı otoparkı yaparken San Park firmasıyla yaptık, yerli bir firma, merkezi Bursa’da, bu otoparkın aynısını Amerika’da San Diego’da yapmış, yıllardır Türkiye’de park yapmak için uğraşıyorlar. Burayı görmek için İngiltere’den, Romanya’dan, Suudi Arabistan’dan gelenler oldu, akıllı parkın nasıl çalıştığını incelemek için.”

“BALIKESİR’İ MARKA YAPMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’i marka yapmak, dünyaya tanıtmak için uğraştıklarını söyledi. Fransa’da katıldıkları MIPIM Fuarının etkilerini görmeye başladıklarını ifade eden Başkan Uğur, “Yat Limanı, Marina yapacak olan  şirketler ziyaretimize geldi. Bize ‘aman’ dediler; ‘Biz Ayvalık’ta yapılacak marinalara, limanlara hazırız’ dediler. Şimdi Organize Sanayi Bölgesi’ne PD Group Benz Daimler, Mercedes’in torunu, 200 dönüme Şişecam ile beraber uçaklara, jetlere cam üretecek fabrikayı yapıyor. Sanayi Odası Başkanımız bunun merkezinin Balıkesir’de olması lazım demiş ve şirket bunu kabul edip merkezlerini Balıkesir’de kuracaklarını bildirdiler. MIPIM’de bizimle birlikte San Park firması da vardı, kendilerine teşekkür ediyorum, elinize sağlık Balıkesirimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni temel atma ve açılışlarda bulunmak üzere, Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Karesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlayan Robotik Otoparkı açılışında Başkan Uğur’un konuşmasının ardından dua edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, açılış kurdelesini BAÜN Rektörü Prdof. Dr. Kerim Özdemir, SanPark Genel Müdürü Cüneyt Şener, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, İlçe Belediye Başkanları ve diğer davetlilerle beraber keserek yaptı.

KUVA-Yİ MİLLİYE YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, törenin sonunda gazetecileri ve onların aracılığı ile tüm Balıkesirlileri, 3 Nisan Pazar akşamı saat 21.00’de Kuva-yi Milliye Kavşağı’nda yapacakları Kuva-yi Milliye yürüyüşüne davet etti. Başkan Uğur, kavşağın açılışından bir gün önce vatandaşlarla beraber son defa yaya olarak yürüyecekleri Kuva-yi Milliye Kavşağı’nda tüm Balıkesirlilerle buluşacaklarını kaydetti. Açılışın ardından pilav ve ayran dağıtıldı.

ROBOTİK PARKIN ÖZELLİKLERİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Robotik Otoparkı 84 araç kapasitesine sahip. 183 metrekare oturma alanına 84 aracı otomatik park ettiren robotik akıllı sistemin bulunduğu bina 8.5 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Toplam maliyetinin 4 milyon 200 bin TL olduğu bildirildi. Normal otoparklara göre 12 kat daha verimli akıllı ergonomik tasarım ve en küçük otopark alanına en fazla araç sığdırabilen ileri teknoloji ürünü. Ortalama bir aracın güvenli şekilde park ettirilme süresi 100 saniye, park eden araçları yazın sıcaktan, kışın yağmur ve kardan, bütün olumsuz şartlarından koruyan güvenli sistem. Park eden araçların zarar görmesini engelleyen, hırsızlığa karşı araçları koruyan güvenli sistem. 24 saat hizmet verecek olan akıllı otopark son sistem teknoloji ürünü güvenlik kamera sistemiyle sürekli izleniyor.

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

‘ROBOTİK OTOPARK’

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x