Profesyonel Dağcılar Kaz Dağlarına Tırmandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Kazdak Dağcılık Kulübü organizasyonunda düzenlenen “14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenliği” yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’unda Kaz Dağları’nın zirvesine yürüdüğü ve 3 gün süren şenliklere 20’si Yunanistan ile Bulgaristan’dan olmak üzere 175 profesyonel dağcının yanısıra  yüzlerce vatandaşta katıldı.

3-4-5 Haziran 2016 tarihlerinde, Kaz Dağlarında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Kazdak Dağcılık Kulübü organizasyonunda; “14. Kaz Dağları Sarıkız Dağcılık Şenliği” düzenlendi. Ulusal ve uluslararası düzeyde 20’si Yunanistan ve Bulgaristan’ dan175 profesyonel dağcının katıldığı zirve tırmanışının ilk günü Edremit Narlı üstü Darıdere Mevkiinden başlayıp, Düden Kamp alanında sona erdi.

Şenliğin ikinci günü ise Düden Kamp alanından başlayıp Sarıkız Tepesi’nde sona erdi. Şenliklerin ikinci gününe Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da vatandaşlar ile birlikte organizasyon kapsamında düzenlenen halk yürüyüşüne katıldı. Tırmanış öncesi şenliğe katılan kulüplerin profesyonel dağcıları ve halk yürüyüşüne katılan çeşitli çevreci derneklerin yetkililerinden faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Uğur, burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci çalışma ve projelerini anlattı. Uğur, çevre bilincini geliştirmek için etkinliği uluslararası düzeyde organize ettiklerini aktardı.

Edremit Mehmetalan Mahallesi’nden, Zeytinli Mahallesi’ndeki piknik alanına kadar yaklaşık 3 kilometrelik mesafeli Halk Yürüyüşü’ne katılan Uğur daha sonra Edremit Zeytinli mahallesinde yöresel ürünlerin sergileneceği stantları açarak Dünya Çevre Günü dolayısıyla spor ve müzik faaliyetlerinin olduğu aktivitelere katıldı. Etkinliklerin ardından Başkan Uğur, Kaz Dağları zirvesine vatandaşlar ile birlikte yürüdü. Uğur, Sarıkız zirvesinde düzenlenen törende katılımcılara sertifikalarını verdi.

Etkinliklere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanısıra Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, profesyonel dağcılar, çeşitli derneklerin ve kulüpleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şenlikler profesyonel dağcıların Sarıkız Tepesi’nden Kirse Zirvesi’ne yürüyüşü ile son buldu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Profesyonel Dağcılar Kaz Dağlarına Tırmandı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x