PARALAR TERÖR ÖRGÜTÜNE AKTARILDI İDDİASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Şubesi’ne bağlı ekiplerin Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne yaptığı baskında el konulan dosyalar üzerindeki incelemeler sonucunda 13 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltına alınanların kimlikleriyle ilgili bir açıklama yapılmazken, gözaltına alınanlar arasında bazı il müdürleri ile kamu kurumlarının yöneticilerinin olduğu da öğrenildi.

Avrupa Birliği’nce finanse edilen çeşitli projelerle ilgili başlatılan inceleme kapsamında 13 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Çeşitli ajanslar ‘Balıkesir’de Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Yapılanma Operasyonu’ başlıklarıyla olayı duyurdu. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Şubesi’ne bağlı ekiplerin Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne yaptığı baskında el konulan dosyalar üzerindeki incelemeler sonucunda 13 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltına alınanların kimlikleriyle ilgili bir açıklama yapılmazken, gözaltına alınanlar arasında bazı il müdürleri ile kamu kurumlarının yöneticilerinin olduğu da öğrenildi.

PARALAR TERÖR ÖRGÜTÜNE AKTARILDI İDDİASI
Operasyonla ilgili Balıkesir Valiliği’nden de bir açıklama yaptı. Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin FETÖ / PYD suç örgütü üyesi oldukları iddia edildi. Valilik’ten yapılan açıklama şöyle:
“Balıkesir KOM Şube Müdürlüğünün Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinde bulunan dosyalar üzerine yaptığı Usulsüzlük Operasyonu Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Ekipleri İlimiz Merkezinde eş zamanlı operasyon yaptı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 07.12.2015 tarihinde yaptığı operasyonda Merve Eğitimi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin geçmiş tarihlerde yaptığı bazı proje dosyalarına 20.03.2015 tarihinde yapılan bilirkişi incelemeleri neticesinde; “6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanuna Muhalefet (FETÖ, PYD. SUÇ ÖRGÜTÜ) mensubu olmak, Güveni kötüye Kullanmak, Görevi Kötüye Kullanmak, Nitelikli Dolandırıcılık ve Özel Belgede Sahtecilik”  suçlarından  el konuldu. Operasyon kapsamında (13) şüpheli şahıs Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alındı. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir.”

AB PROJELERİNDE USÜLSÜZLÜK İDDİASI
Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne yapılan operasyonun Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve savcılıklara yapılan çok sayıda ihbarın ardından gerçekleştirildiği öğrenildi. Çeşitli kamu kuruluşları ve derneklerin hazırlayıp yaşama geçirdikleri Avrupa Birliği projelerinde usülsüzlük yapıldığı, söz konusu derneğin projeler kapsamında elde edilen 186 bin lirayı usülsüz şekilde harcadığı ileri sürülürken, paranın FETÖ’ye aktarıldığı da iddia ediliyor.
Operasyonun, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet, Terörle Mücadele Kanunu’na muhalefet, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla başlatıldığı, bu kapsamda gözaltına alınan 13 kişinin ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevkedilecekleri bildiriliyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

PARALAR TERÖR ÖRGÜTÜNE AKTARILDI İDDİASI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x